Obavijesti

Sport

Komentari 31

Leteći Super Mario: Mandžukić je glavom zabio već 50 golova

Leteći Super Mario: Mandžukić je glavom zabio već 50 golova
4

LETEĆI MARIO Visok je 187 cm, što je u karijeri uvijek znao iskoristiti. Na putu je da postane najbolji strijelac glavom u ligama "petice", gdje je tako utrpao 38 golova

VIDEO

Tko nema u glavi, ima u nogama, kaže ona stara narodna. Ali tko ima i u glavi i u nogama, ima i 950 tisuća kuna tjedno u jednom od najjačih klubova na svijetu.

Mario Mandžukić u karijeri je već zabio 50 golova glavom. Vrijedi istaknuti onaj gol Ajaxu, s početka karijere, kojim je gurnuo Dinamo u Ligu Uefe, a njegovu snalažljivost za visoke lopte proslavio je i Zdravko Mamić dobro poznatim striptizom u zagrebačkoj zračnoj luci.

Šefovi u Wolfsburgu, Bayernu i Atleticu vjerojatno nisu baš tako slavili, ali hrvatski reprezentativac svojim ih je letovima razveselio čak 38 puta u posljednjih pet godina. Od sedam ovogodišnjih golova glavom, četiri su bila u Primeri. Više ima samo Cristiano Ronaldo, koji je glavom zabio pet golova, ali Atlético je u svim ligama petice daleko najuspješniji klub u tom segmentu igre.

Igrači Diega Simeonea pogađali su 20 puta glavama u španjolskom prvenstvu. Usporedbe radi, West Ham je u engleskoj ligi vodeći s 15 golova, koliko ima i drugoplasirani Real u Španjolskoj. Mandžukić će sigurno imati momčadski najuspješniju ligašku sezonu što se takvih golova tiče - lani je zabio sedam golova od 21 Bayernova, a sedam je puta pogađao i u dresu Wolfsburga prije tri sezone, gdje su ostali igrači glavom zabili samo pet puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ukupne učinke igrača u skoku teško je nabrojiti kroz godine, ali Englezi su izračunali da je najuspješniji bio Alan Shearer. Bivši napadač engleske reprezentacije u cijeloj je karijeri glavom pogađao 46 puta, baš kao i Peter Crouch, koji je do izjednačenja rekorda došao u subotu protiv Hull Cityja.

Ako i ne računamo vrijeme koje je proveo u slabijoj ligi, Mandžukić je već s 28 godina na pragu odabrana društva. U ligama petice odigrao je 163 utakmice, a od 81 gola, 38 ih je bilo glavom. To je više nego desnom (33) i lijevom (10) nogom. Kao naručeno za sustav igre Diega Simeonea i europskog viceprvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića