Obavijesti

Sport

Komentari 140

Liverpool na nogama: Jürgen Klopp je novi menadžer 'redsa'

Liverpool na nogama: Jürgen Klopp je novi menadžer 'redsa'
2

Engleski su mediji potvrdili kako su klub s Anfielda i njemački stručnjak dogovorili sve uvjete i kako Klopp stiže na tri godine uz godišnju plaću od 10 milijuna eura...

VIDEO

Puno prije no što je Brendan Rodgers u nedjelju dobio otkaz nakon 3,5 godine na Anfieldu, krenuo je pritisak navijača Liverpoola da se za novog menadžera 'redsa' dovede Jürgen Klopp. Kada je Rodgers napokon otišao zbog blijedog izdanja u remiju s velikim gradskim rivalom Evertonom, što je bila samo kap koja je prelila čašu, odmah su počela medijska nagađanja tko bi trebao preuzeti klupu Liverpoola. Dvojbi unutar kluba zapravo i nije bilo, a sve do danas su trajali pregovori oko ugovora i točnih ovlasti novog menadžera te su prvo BBC i Sky Sports danas objavili kako je njemački stručnjak pristao na sve uvjete i dogovorio suradnju u trajanju od tri godine, a navečer je vijest objavio i Liverpool na svojoj službenoj stranici. 

Dobra je to vijest za sve navijače ovog kultnog kluba koji očajnički žele trenera kakav se neće zadovoljiti prosječnim igračima i sredinom ljestvice. Liverpool je uvijek bio više od toga. Novi trener javnosti će biti predstavljen na press konferenciji koja ja zakazana za sutra u 11 sati po hrvatskom vremenu, a pretpostavlja se kako Klopp stiže za godišnju plaću od 10 milijuna eura. 

Skoro 20 godina u Mainzu pa sedam u Borussiji Dortmund

Klopp je nakon 12 godina igračke karijere, koju je u cijelosti proveo u Mainzu, trenersku karijeru započeo također u Mainzu gdje je na klupi proveo sedam godina. Nakon toga isto toliko vremena proveo je i u Borussiji Dortmund s kojom je osvojio dva naslova njemačkog prvaka zaredom., 2011. i 2012. godine. Njemački kup osvojio je 2012., a njemački superkup 2008., 2013. i 2014. godine. Bio je i u finalu Lige prvaka s Borussijom gdje je poražen 1-2 od Bayern Münchena na Wembleyju golom Robbena u 89. minuti susreta (za 1-0 bavarske momčadi zabio je Mandžo). Klopp je proglašen najboljim njemačkim trenerom 2011. i 2012. godine, a postat će tek drugi Nijemac za kormilom nekog engleskog kluba, nakon Felixa Magatha koji se i nije proslavio u londonskom Fulhamu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon poraza od Wolfsburga u finalu prošlogodišnjeg njemačkog kupa, u svibnju, 48-godišnji je Klopp otišao s klupe Borussije, koja je tada završila kao sedma u prvenstvu, i od tada nije vodio niti jednu momčad. 

Sloboda u dovođenju igrača

Engleski mediji ističu kako je dio pregovora trajao i zbog Kloppovog inzistiranja da sa sobom dovede i svoje vjerne suradnike, Željka Buvača i Petera Krawietza, a spominje se i dolazak braniča Borussije, Nevena Subotića. Budući da Liverpool jedini u Engleskoj ima Odbor za transfere koji ih odobrava i predlaže, Klopp je također inzistirao da ima potpunu slobodu u dovođenju igrača. 

Iako Klopp u svojoj posljednjoj sezoni na klupi Borussije i nije briljirao, sve ono što je postigao prije toga garancija je svim ljubiteljima 'redsa' kako bi Liverpool konačno mogao u pravu borbu za naslov. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...