Obavijesti

Sport

Komentari 97

Phil Jagielka volejčinom u 92. minuti šokirao krcati Anfield

Phil Jagielka volejčinom u 92. minuti šokirao krcati Anfield
6

Dejan Lovren odigrao je svoj prvi derbi Merseysidea, ali neće ga pamtiti po dobrom. Phil Jagielka u 92. minuti zabio je za konačnih 1-1, Gerrard je zabio prije njega...

VIDEO

U napadu prije toga odbila mi se lopta na 30 metara od gola, pa sam se odlučio na dodavanje. Pomislio sam: 'Ako mi dođe još jednom, raspalit ću po golu.' I došla mi je lopta, raspalio sam, srećom, ušla je unutra.

Tako je Phil Jagielka opisao najljepši gol u svojoj karijeri, kojim je u samoj završnici donio Evertonu bod s najbližeg gostovanja (1-1). Everton i dalje nije prekinuo post od četiri godine bez pobjede protiv Liverpoola, no neće se buniti protiv remija na Anfieldu. 

- Loše smo ušli u sezonu, valjda će nas ovo pokrenuti - dodao je strijelac. 

Dejan Lovren bio je u akciji kod tog gola. Ubacivanje s lijeve strane snažno je očistio iz sredine, ali nedovoljno daleko od gola, taman na volej Jagielke. Bez obzira na to, Lovren je odigrao jako dobru utakmicu, zaustavio je Lukakua i otklanjao sve opasnosti ispred gola "crvenih".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Liverpool je bio mnogo bolja momčad, uputio je 24 udarca na gol Evertona, ali jedini koji je ušao u mrežu bio je onaj Stevena Gerrarda u 65. minuti. Kapetan je iz slobodnjaka s 20-ak metara savršeno naciljao rašlje Tima Howarda za 1-0. 

Odmah poslije toga Mario Balotelli mogao je riješiti pitanje pobjednika. Dobro je reagirao na ubacivanje, iz peterca pucao prema golu, ali Howard je nekako uspio skrenuti loptu i uz pomoć prečke ostaviti Everton dovoljno blizu da Jagielka može postati heroj. 

Poslije ove utakmice Liverpool je na sedam, a Everton na šest bodova iz šest susreta. Chelsea će biti najsretniji ovakvim ishodom derbija Merseysidea, s utakmicom manje ima 13 bodova.

Tijek utakmice:

93' Kraj utakmice, Liverpool je u posljednjim sekundama ostao bez pobjede.

92' JAGIELKA! Nevjerojatan gol, iz voleja s 25 metara od gola pogodio je rašlje Mignoleta za 1-1!

90' Posljednja minuta utakmice.

85' Pritisak Evertona, Lovren i Škrtel sve čiste.

80' Samuel Eto'o ušao je umjesto Bešića, a odmah po ulasku pokušao je s 30 metara, visoko preko gola.

78' Ne može Everton stvoriti nikakvu opasnost pred golom Liverpoola.

71' Liverpool je i poslije gola konkretniji, Howard je opet morao spašavati.

67' Balotelli je pogodio Howarda s pet metara, a ovaj nekako odbio u gredu, ostaje 1-0.

65' STEVEN GERRARD! Zabio je kapetan Liverpoola iz slobodnjaka s 20 metara, majstorski je pogodio rašlje za 1-0!

62' Evo udarca Evertona u okvir. Naismith s 20-ak metara, ravno u Mignoleta.

58' Sterling je raspoložen za igru, uzima lopte i juri u kontre, ali i dalje nema pravog udarca prema golu Howarda u nastavku.

52' Lovren je poslije kornera bio u dobroj situaciji u skoku, ali Balotelli mu se našao na putu. Sudarili su se, bez opasnosti po gol Evertona.

48' Pao je i Lazar Marković u šesnaestercu Evertona, opet ništa.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, odmah u prvom napadu Liverpoola Balotelli je pao u kaznenom prostoru, bez penala.

45' Kraj je prvog poluvremena.

44' Još jedna odlična akcija Liverpoola, Sterling je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i dobro pucao, ali Howard je odbio u korner. I poslije kornera američki je golman uhvatio loptu u ruke.

42' Lukaku je pobjegao obrani, ušao u šesnaesterac, ali nije uspio ni uputiti udarac prema golu jer mu je Lovren lakoćom uzeo loptu. 

34' Liverpool je u tri navrata bježao po bokovima, ali nedostaje završno dodavanje za ozbiljniji udarac. Lukaku je opet pokušao s 25 metara za Everton, bez opasnosti za gol domaćih.

30' Henderson je imao odličan udarac za Liverpool, sa 16 metara je snažno pucao desnom nogom, no Howard je i to skinuo. Problem za Everton je ozljeda Mirallasa, koji će već nakon pola sata morati iz igre.

26' Lovren spašava! Prvo visoku loptu na peterac izbacuje prema desnoj strani, a nakon greške Manquilla i još jedne lopte u peterac, Lovren izbacuje u posljednji trenutak ispred Lukakua.

22' Još jedna gužva u šesnaestercu gostiju, ali Balotelli nije zahvatio ubacivanje Sterlinga. Lovren je zaustavio kontru, poslije koje je Lukaku uputio prvi udarac Evertona u okvir, ali s 25 metara i po sredini gola. 

16' Serija napada i kornera Liverpool, ali bez ozbiljnijeg udarca prema golu Howarda.

11' Lallana je pucao glavom poslije kornera, Howard vanserijski izvadio iz kuta, ostaje 0-0.

9' I jedni i drugi već su tražili penale, Liverpool poslije udarca Sterlinga koji je pogodio Barryja u ruku, ali sudac je pokazao samo na korner.

6' Liverpool je počeo s Markovićem i Sterlingom na krilima, Sterling je s lijeve strane pucao desnom nogom - prvi udarac u okvir na utakmici, lak zadatak za Tima Howarda na golu Evertona.

1' Dejan Lovren započeo je utakmicu u obrani Liverpoola, a već u prvoj minuti Lazar Marković iznudio je faul na 18 metara od gola Evertona. Pucao je Mario Balotelli, pogodio je živi zid.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u