Obavijesti

Sport

Komentari 44

M. Barišić: Naravno da Dinamo ne može ponoviti ovaj spektakl

M. Barišić: Naravno da Dinamo ne može ponoviti ovaj spektakl
7

Ja sam hajdukovac, godinu sam bio u Hajduku. Navijači su me doživotno zadužili kada su mi davali podršku u najtežim trenucima, rekao je Vlatko Marković

VIDEO

Nakon svete mise u Splitskoj katedrali Sv. Duje u Hrvatskom narodnom kazalištu održana je svečana akademija povodom 100. rođendana Hajduka. Uz brojne igrače i funkcionere Hajduka na svečanost su stigli i brojni visoki gosti poput predsjednika Sabora Luke Bebića koji je u ime svih zastupnika Hrvatskog sabora čestitao Hajdukov jubilej i zaželio mu budućnost bez kraja.

- Svečanost je bila veličanstvena, spontana, jubilej koji će naraštaji pamtiti. Hajdukova snaga je da oko sebe okuplja sve. Ja sam član i mali dioničar Hajduka, a siguran sam da cijeli Sabor i svi njegovi zastupnici dijele moje mišljenje, da svi čestitaju Hajduku, bez obzira za koga navijaju - rekao je Bebić.

Među uzvanicima je bio i predsjednik HNS-a Vlatko Marković, nekad i sam trener Hajduka. Okićen bijelim šalom i prigodnom jubilarnom značkom proslave nije se libio zapljeskati i zapjevati hajdučke pjesme.

- Ja sam hajdukovac, godinu sam proveo u Hajduku. Nažalost, zbog tragedije u obitelji morao sam otići. Hajdukovi navijači su me doživotno zadužili kada su mi davali podršku u najtežim trenucima, kada mi je sin tragično stradao. Ja im to ne mogu zaboraviti. Ovo je veliki jubilej i ja ga od srca čestitam svima koji nose Hajduk u srcu - rekao je predsjednik HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Među brojnim uzvanicima stigao je predsjednik Dinama Mirko Barišić koji je uz prigodne poklone čestitao Hajduku riječima kako je ovo ne samo jubilej Hajduka nego i cijelog hrvatskog nogometa.

- Svečanost je bila prekrasna, drago mi je da Hajduk promovira hrvatske vrijednosti kad se to svakodnevno dovodi u pitanje.

Na pitanje može li Dinamo ponoviti ovakvu spektakularnu proslavu i kada je Dinamov 100. rođendan, Barišić se diplomatski nasmijao i odgovorio:

- Naravno da ne možemo ovo ponoviti, naši okviri su nešto drugačiji, kao i sredina u kojoj živimo i radimo, ali mi ćemo sigurno napraviti također lijepu predstavu - rekao je Barišić i dodao kako mu je Vahid Halilhodžić u povjerenju rekao da Hajduk ima izvrsnu mladu momčad, te da bi, kad bi mogao, odmah uzeo Trebotića u Dinamo.

Svečanost u splitskom HNK, u režiji Krešimira Dolenčić, vodila je Mirta Šurjak, nizale su se filmske scene iz Hajdukove povijesti, najpoznatije hajdučke pjesme, a kulminacija je bila kad su igrači izašli na pozornicu i zajedno zapjevali. Od onih najstarijih, poput Vladimira Beare, Geze Schonauera, preko zlatne generacije predovđene Mužinićem, Šurjakom, Jerkovićem, potom Bilić, Asanović, sve do aktualnih prvotimaca predvođenih kapetanom Antom Vukušićem.

Proslava se nastavlja popodnevnom utakmicom protiv praške Slavije, nakon čega će u 19 sati 11 minuta, simbolično se prisječajući godine osnutka, poviše Splita zasjati spektakularni vatromet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener