Obavijesti

Sport

Komentari 13

Majstori futsala: Pet najboljih driblinga u malom nogometu...

Majstori futsala: Pet najboljih driblinga u malom nogometu...
8

Pogledajte kako to rade majstori futsala Korab Morina i Antonio Jamičić, koji su igrači zagrebačkog Nacionala i aktualni prvaci Hrvatske. Ovo je TOP 5 driblinga

VIDEO

Svi mi volimo pogledati dobru utakmicu, a ukoliko je u njoj puno atraktivnih poteza, različitih driblinga i atraktivnih golova, ta utakmica postaje puno dinamičnija i zanimljivija.

Ne viđa se često dobar dribling u igri, pogotovo kada su ulozi vrlo visoki i samo pravi i najveći čarobnjaci imaju moć izvođenja dobrog i atraktivnog driblinga u ključnim momentima utakmice.

U ovom tekstu, uz pomoću video zapisa, pokušati ćemo Vam opisati koji driblinzi, te kada i zašto, koriste u futsalu. Ukoliko želite postati majstor driblinga, pročitajte ove savjete, te pogledajte kako to rade najbolji majstori futsala Korab Morina i Antonio Jamičić, koji su igrači zagrebačkog kluba Nacional, te su aktualni prvaci hrvatske.

DRIBLING BR. 1 – Izbačaj na jaču nogu

Ovaj dribling se najčešće koristi u utakmicama, naizgled jednostavan potez, ali ukoliko se hoće pravilno izvesti te iznenaditi protivnika mora biti itekako tehnički precizno i brzo izveden.

Najčešće se koristi, jer se na najbrži način dođe do krajnjeg cilja driblinga, a to je upućivanje opasnog udarca po protivničkom golu. Kada se eksplozivno izbacite na jaču nogu, znači da ste odmah spremni uputiti udarac po golu i time zabiti pogodak.

VIDEO

DRIBLING BR. 2 – Dvostruki bicikl na jaču nogu

Dvostruki bicikl sa završnicom na jaču šutersku nogu, spada u tehnički teže elemente u nogometnoj igri, ukoliko se želi izvesti brzo i precizno, a jedino tada i ima učinka.

Taj dribling se obično izvodi protiv fizički spremnih igrača kada ne prolazi dribling br. 1, izbačaj. Ovim driblingom igrača pokušavamo izbaciti iz ravnoteže i tako ga proći i zapucati po golu.

VIDEO

DRIBLING BR. 3 – Bicikl na slabiju nogu

Kada nas je obrambeni igrač „pročitao“ da dribling uvijek završavamo na jaču, šutersku nogu, onda moramo u naš dribling ubaciti element iznenađenja, što je svakako najbitniji dio dobrog driblinga.

Upravo je bicikl, ali ovoga puta sa završetkom na „slabiju“ šutersku nogu oružje kojim se rješava svaki obrambeni igrač, a pogotovo ako smo prije ovog driblinga par puta koristili dribling br. 2 – bicikl na jaču nogu.

VIDEO

DRIBLING BR. 4 – L dribling (sa noge na nogu)

Kada osjetite da obrambeni igrač voli prvi povući potez i pokušati Vam oduzeti loptu, najbolji dribling da ga brzo i efikasno izbacite je popularno zvani L dribling.  Nakon tog driblinga obrambenog igrača ostavljate iza leđa, a zatim je na Vama da poentirate tu prednost.

VIDEO

DRIBLING BR. 5 – Oxford

Zasigurno je najteže od svih ovih driblinga izvesti popularno zvani Oxford dribling, te ga se u utakmicama može vidjeti zbilja rijetko. O tome koliko je tehnički teško izvesti ovaj dribling u punoj brzini znaju svi oni koji se bave futsalom, a upravo zbog težine, njegova je ljepota i atraktivnost neizmjerna.

Ovaj potez braniča ostavlja bez daha, dok navijače odvodi u delirij. Ovaj genijalni potez često u utakmicama koristi najveći brazilski čarobnjak driblinga i najbolji igrač na futsal terenima – Falcao.

VIDEO

Na stranici SPORTME možete rezervirati termin za bilo koji sport, u ovom slučaju futsal i mali nogomet u dvorani na Šalati . Ako je vaše dijete zainteresirano za početak razvoja svoje karijere u futsalu, upišite ga u školu futsala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe