Obavijesti

Sport

Komentari 130

Mamić: Nije gotovo. Ako ćemo ovako igrati, bit će problema...

Mamić: Nije gotovo. Ako ćemo ovako igrati, bit će problema...
2

Zoran Mamić, trener Dinama, nije govorio hvalospjeve o igri svoje momčadi iako je došla do visoke pobjede 3-1 na gostovanju kod Petrolula. Oprezan je pred uzvrat...

VIDEO

Dinamo je u prvoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige došao do sjajnog rezultata na gostovanju kod Petrolula (3-1), ali to nije previše razveselilo njihova trenera Zorana Mamića. Svjestan je pogrešaka koje je činila njegova momčad, pogotovo u drugom poluvremenu.

- Čestitke momčadi na pobjedi i sjajnom rezultatu koji su ostvarili. Imali smo odličnih pola sata, dominirali i žao mi je što u prvom dijelu nismo iskoristili odlične izlaske i zabili još koji gol, a onda smo ga još na kraju i primili. U nastavku su oni bili vrlo dobri, čak i bolji, mi smo čekali i zabili drugi, a potom i izuzetno važni treći gol - rekao je Mamić nakon utakmice.

3-1 ništa ne znači

Unatoč dvama golovima prednosti pred zagrebački uzvrat, Mamić ne želi nikakvo opuštanje.

- Ništa to ne znači jer je ostalo još drugo poluvrijeme za tjedan dana. Čeka nas jako teška utakmica u Zagrebu jer Petrolul je jako, jako dobra momčad. Ako u Zagrebu ne budemo bolji nego danas, imat ćemo puno problema - istaknuo je.

Mamić je podvukao kako je bio najsretniji golovima jer ih je efikasnost mučila u zadnjim europskim nastupima.

- To je nogomet. Igrali smo ove godine desetak utakmica, a najbolja koju smo odigrali ove sezone bila je protiv Aalborga doma i to je jedina koju smo izgubili. To je bio pravi lucky punch; jedna utakmica od 100 takvih završila bi tim rezultatom.

Mamić se divi atmosferi

Prepun stadion Ilie Oană i više od 15.000 glasnih navijača koji su bodrili Petrolul svih 90 minuta trenera Dinama nisu ostavili ravnodušnim.

- Mi posljednjih godina, nažalost, imamo problema s tim. Da mi imamo ovakvu atmosferu, Dinamo bi svake godine igrao Ligu prvaka i to ne kao prolaznik.

Čop: Znali smo da će doći ovakva prilika

Heroj "modrih" bio je Duje Čop, strijelac iz penala u 29. te potom na ubacivanje Pinta glavom u 80. minuti.

- Naravno da smo presretni! Nikoga nije lako dobiti 3-1 u gostima, posebno ne u ovako sjajnoj atmosferi i tako kvalitetnu momčad kao što je Petrolul. Penal je "čist k'o suza", a poslije smo čekali svoju priliku za koju smo znali da će doći i dobili utakmicu. Jako sam sretan zbog svojih golova, ali najvažnije su pobjede. Ipak, Petrolul je odlična momčad, čeka nas teška utakmica u Zagrebu i ništa nije gotovo - izjavio je Čop.

Pobjedu je zapečatio Paulo Machado golom iz slobodnjaka u šestoj minuti sudačke nadoknade.

- Nema euforije. Petrolul je odlična momčad, pokazali su to i danas. Mislim da smo kao momčad odigrali jako zrelu utakmicu, bolji smo iz tjedna u tjedan i u Zagrebu idemo po novu pobjedu i Europsku ligu - rekao je Portugalac, a njegov sunarodnjak Ivo Pinto rekao je kako je crveni karton Gerarda Alvesa u sudačkoj nadoknadi, koji ga je srušio, bio čist.

- Da sam prošao, Duje i ja išli bismo sami na golmana. Srećom, bila je to samo odgoda gola jer je Paulo majstorski pogodio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica