Obavijesti

Sport

Komentari 148

Mandžo srušio rekord i pobrao pohvale: "Odigrao je za deset"

Mandžo srušio rekord i pobrao pohvale: "Odigrao je za deset"
3

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić bio je čovjek odluke u uzvratnoj utakmici španjolskog superkupa u kojoj je Atlético došao do trofeja. Za to je dobio pohvale...

VIDEO

Impresivni Mandžukić odigrao je za desetku, izjavio je Antoine Griezmann , asistent hrvatskom reprezentativcu u velikoj pobjedi 'colchonerosa' nad gradskim rivalom Realom u uzvratu španjolskog superkupa, gdje je Atlético slavljem 1-0 došao do prvog trofeja sezone.

Mandžo je golom nakon 80 sekundi okršaja na Vicente Calderónu postao najbrži strijelac u povijesti natjecanja koje se u ovom formatu održava od 1982.

VIDEO

- Atléticova je sudbina dovesti napadača, učiniti ga velikim , prodati i zamijeniti nekim tko to vjerojatno čini jednako dobro. U modernoj eri Atleti je imao veličine poput Huga Sáncheza , Vierija , Hasselbainka , Agüera , Torresa , Falcaa i Diega Coste . Svi su veliki strijelci. Sada je Mandžukićev red - piše o sjajnoj Mandžinoj premijeri pred domaćim navijačima španjolski dnevnik Mundo Deportivo .

Iako je u prvoj utakmici ovih dvaju protivnika u utorak nadvio upitnike nad dio pristaša crveno-bijelih, izdanjem u uzvratu izazvao je ovacije prepunog gledališta.

- Borio se, neumorno radio i bio dobar u obrani, ali navijači su bili nestrpljivi, željeli su vidjeti čovjeka zbog kojeg će zaboraviti na Diega Costu . Mandžukić je zato odlučio pružiti svoju najbolju partiju . U samo 90 sekundi zabio je gol i zbogom sumnjama. Nepobjediva premijera - dodaje MD.

Modriću prvi crveni karton u 332 utakmice

Luka Modrić odigrao je dobru utakmicu za Real, ali u sudačkoj nadoknadi dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton.

Sudac David Fernández Borbalán prvi put opomenuo ga je u 48. minuti zbog prekršaja nad Siqueierom , a u sudačkoj nadoknadi isključen je nakon što je s leđa ušao u Rodrígueza . Luka je tada dobio crveni karton, što se rijetko viđa. Naime, to mu je prvi crveni karton koji je dobio igrajući za Dinamo, Tottenham i Real!

Nažalost, ne postoje točni statistički podaci iz razdoblja dok je bio na posudbi u Zrinjskom pa se ne može tvrditi da mu je to prvo isključenje u karijeri, ali se može reći da mu se to nije dogodilo već 332 utakmice. Sve do sinoć...

Simeone: Ponos koji budi entuzijazam

Trener Atlética Diego Simeone , koji utakmicu nije mogao dočekati na klupi jer ga je glavni sudac isključio zbog opetovanog prosvjedovanja i tapšanja po ramenu četvrtog suca, dočekao je mali revanš za poraz u finalu Lige prvaka u Lisabonu.

- Ovo je ponos za naše ljude , naše nogometaše i naš posao. Superkup je naslov koji mnogi od nas u klubu nisu imali i čini nas vrlo sretnim jer nam budi entuzijazam, a život s entuzijazmom sve nas čini puno boljima - rekao je Diego.

Ramos: Doći će bolji dani

Prvak Europe u novu sezonu krenuo je s polovičnim uspjehom. Prvo je pobijedio Sevillu i osvojio europski superkup , a jučer je doživio poraz od Atlética u španjolskom superkupu. Sergio Ramos vodio je tešku bitku s Mandžukićem, ali nakon susreta bio je razočaran.

- Napuštamo stadion opušteni. Oni su zabili gol, publika ih je gurnula prema pobjedi i nam tome im čestitam. No puno puta smo se morali nositi s porazima. No, ovaj osjećaj će proći, a nama će doći bolji dani - rekao je Ramos pa dodao:

- Tužan je dan kad god izgubiš. Voljeli bismo da smo osvojili trofej, ali ovako samo možemo čestitati Atléticu.

Ancelotti potvrdio: Di María nam nije potreban

Trener Carlo Ancelotti objasnio je zbog čega je Real izgubio.

- U drugom smo poluvremenu izgubili kontrolu igre. Trebali smo imati više loptu u posjedu , što smo radili jako dobro u prvom poluvremenu. Dopustili smo u nastavku Atléticu da se brani kako želi i tu pogriješili.

Osvrnuo se još jednom na Ángela Di Maríju koji nije bio ni na klupi .

- Odluka kluba jest da nam Di María nije potreban .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica