Obavijesti

Sport

Komentari 177

"Rusija nije bila toliko bolja od nas, pobijedili smo sami sebe"

"Rusija nije bila toliko bolja od nas, pobijedili smo sami sebe"
18

Hrvatska futsal reprezentacija izgubila je od Rusije 4-2 pred oko 12.000 navijača u Areni Zagreb. Rusi su poveli 2-0 nakon šest minuta i bilo je teško vratiti se u igru...

VIDEO

Dogodilo se ono čega sam se najviše bojao. Dva njihova udarca i dva gola. Bio je to preveliki šok za našu momčad, rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković nakon poraza od Rusije 4-2 pred oko 12.000 navijača u Areni Zagreb. 

Hrvatskoj je i ulazak u polufinale bio povijesni uspjeh, a protiv Rusije, koja je svjetska velesila u futsalu i koja neumoljivo kažnjava svaku pogrešku, jednostavno nije išlo. Nakon šest minuta gubili smo 2-0, a prvi gol smo primili već u 35. sekundi utakmice. Ista stvar u drugom dijelu. Ovaj put nakon 40 sekundi.

Dva udarca i dva gola. Najgore što nam se moglo dogoditi, rekao je hrvatski izbornik Stanković

- Stvarali smo šanse, ali nismo zabijali. Osim ulaska u utakmicu ne mogu ništa zamjeriti svojim dečkima. Mislim da smo sami sebe pobijedili. Rusija nije bila toliko bolja od nas. To pokazuje i statistika udaraca u gol.Ovo je velika škola i čestitam mojim momcima na zalaganju - dodao je hrvatski izbornik.

Rusi su poveli 3-0 i loše je to izgledalo. Svaku našu pogrešku su kažnjavali, a nakon 4-0 sve je mirisalo na katastrofu. No vratili smo se golovima našeg najboljeg igrača Daria Marinovića i u završnici pritisnuli Ruse. 

- Cijeli dan sam na injekcijama. To mi je ublažilo bolove, htio sam jako igrati. Ušli smo u utakmicu s manjkom samopouzdanja i Rusi su to kaznili. Idu me golovi, ali to je manje važno. Šteta što se nismo vratili jer smo igrali dobro s golmanom-igračem - rekao je Marinović.

Grcić je kod 4-2 pogodio stativu, Marinović je imao dvije šanse i moglo je tu biti svašta. No ostalo je 4-2 i Rusi su zasluženo prošli u finale prvenstva. 

Jedan njihov igrač vrijedi kao cijela naša momčad, golman hrvatske reprezentacije Ivo Jukić

- Bili smo impresionirani publikom. Većina naših igrača nisu profesionalci, falilo nam je treninga. Nismo mogli parirati ovakvoj Rusiji - priznao je Tihomir Novak.

Hrvatska se protiv prvaka Europe iz 1999. godine na trenutke držala jako dobro. Pogotovo to vrijedi za drugo poluvrijeme koje je završilo 2-1 u našu korist. Posebno je dobro funkcionirala igra s Tihomirom Novakom kao golmanom-igračem. No nismo uspjeli odvesti utakmicu u burnu završnicu. 

- Poremetio nas je rani gol. Rusi su nas kaznili. Šteta, da smo držali neriješeno možda bi utakmica krenula u drugom smjeru. Rusi puno rotiraju, bili smo iscrpljeni, ali treba priznati da je Rusija puno bolja momčad. Jedan njihov igrač vrijedi kao cijela naša momčad - rekao je naš kapetan, golman Ivo Jukić i dodao:

- Njihov golman je imao sjajne obrane pred kraj. Za treće mjesto igrat ćemo vjerojatno protiv Italije. Oni su slični Rusima, ali mislim da ćemo imati priliku otići po brončanu medalju. Morat ćemo znatno bolje igrati.

Za brončanu medalju igrat ćemo protiv Italije koja je izgubila od Španjolske 1-0, no kako je rekao Ivo Jukić, morat ćemo igrati znatno bolje nego protiv Rusije ako želimo odličje na Europskom prvenstvu...

Polufinale Eura:

Hrvatska - Rusija 2-4

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 177
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani