Obavijesti

Sport

Komentari 66

Matjaž Kek nakon produljenja ugovora: Žao mi je Sharbinija

Matjaž Kek nakon produljenja ugovora: Žao mi je Sharbinija
1

Godinama HNL nije bio zanimljiviji. Čeka nas velika borba za naslov prvaka u troje. Rijeka puše za vrat Dinamu, a Hajduk je s Damirom Burićem na klupi sve bolji...

VIDEO

Koliko smo se dogovarali o novom ugovoru?! Iskreno, oko pola minute. Tako je kad se dogovarate s Damirom Miškovićem, nasmijao se Matjaž Kek, koji je s Rijekom produljio ugovor do 2021.

Riječani su se prije dva dana vratili iz Dubaija, gdje je pao ekspresni dogovor o Kekovu produžetku. Uskoro će nadmašiti Josipa Skoblara i postati najdugovječniji trener u povijesti Rijeke.

- Čast mi je voditi ovakav klub. No možete imati i ugovor od sto godina, a dobiti otkaz za dvije-tri utakmice - dodaje Kek.

Veljača i početak ožujka odlučuju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Keka na proljeće čeka velika borba za naslov. Predsjednik Damir Mišković na odlasku iz Dubaija u Nigeriju poručio je da bi na povratku iz Afrike htio Rijeku vidjeti na prvom mjestu. Lokomotiva, Dinamo, Hajduk i Split. To je raspored Rijeke u prva četiri kola nastavka sezone.

DERBI SE IGRA 21. VELJAČE Rijeka prvi od tri derbija u deset dana igra u Maksimiru u nedjelju, 21. veljače. Šest dana kasnije dočekuje Hajduk

- Bit će pakleno, ali ne samo nama nego i njima. Raspored je težak, Dinamo je prvi favorit za titulu, ali i mi imamo svoje šanse - rekao je Kek te zastao.

Osvrnuo se na pojačanje Marija Gavranovića i na Anasa Sharbinija, koji uskoro ide iz Rijeke.

- S Anasom i njegovim zastupnicima smo se dogovorili da on traži novi klub. Tu bi moglo biti nekih novosti za dan-dva.  Meni je u jednom trenutku bio privilegij trenirati Sharbinija. Dogurao je i do reprezentacije, do utakmice s Argentinom. Žao mi je što ovako završava, ali što je tu je. To je za nas završena priča. Što se tiče Gavranovića, vidi se da je on pravi igrač - rekao nam je Kek, zadovoljan pojačanjem.

Burić bolji vozač, Kek i Mamić s jačim autima

Uživa slovenski strateg na Rujevici. Hvali novi stadion i kamp Rijeke, ali zna se da je Kantrida za Riječane nešto posebno, priraslo srcu.

- Polako se rješavaju papiri. Ljudi iz kluba rade na tome, nije lako ulagati novac u ovakvim teškim vremenima. Ta će nova Kantrida dignuti grad. Bit će to bez sumnje nešto veličanstveno - uvjeren je Matjaž, koji u slobodno vrijeme uživa u jazzu i dobrim vinima.

NE IDE IZ ZAGREBA Prvo sa Zagrebom, zatim s Rijekom, pa sa Splitom. Dinamo prve tri utakmice nastavka igra u svojem gradu

- Igračima ne puštam jazz, ha, ha. Oni imaju svoju glazbu, slušaju je na iPhoneu ili iPadu, a ja sam starija škola. Za mene je glazba staviti ploču na gramofon. Drago mi je da se vinilke polako vraćaju - kaže Kek.

U svojoj bogatoj kolekciji ima više od 12.000 ploča.

- Jazz sam počeo slušati u mladim danima zbog prijatelja koji su ga svirali. Za mene je to uživancija. Baš kao i vino. Obožavam vina. Hrvatska ima sjajna vina, uvijek pijem vino koje se pije u kraju u kojem se nalazim. Teško mi je odabrati vaše najbolje vino. Ima puno sjajnih, ali ima i nekih ‘lažnjaka’. No njih vrlo brzo otkriju. Neka lažnjaci ostanu samo za travnjak - završio je Kek.

Dinamo - 45 bodova

Zoran Mamić nije našao zamjenu za Arijana Ademija. To bi mogao biti problem za Dinamo na proljeće. Otišao je Ivo Pinto, stigao je Petar Stojanović, za kojeg njegov bivši trener Kruno Jurčić kaže da je sjajan. Na proljeće će igrati i Gordon Schildenfeld.

Dinamo je na “pole positionu”. Ipak ima najjači igrački kadar. Ako dobije derbi protiv Rijeke u drugom kolu nastavka prvenstva, imat će otvoren put prema naslovu prvaka.

Rijeka - 43 boda

Jedna se stvar nikako ne smije zaboraviti. Rijeka je jedina neporažena momčad HNL-a nakon 21 kola. Istina, ima deset remija, neki su bili potpuno neočekivani, ali nije Kekova momčad još pognute glave napustila travnjak.

Anas Sharbini očito više nije dio Rijeke, došao je Mario Gavranović. On će bez sumnje biti veliko pojačanje. Za Riječane će sigurno najveći problem biti težak raspored u prva četiri kola.

Hajduk - 39 bodova

Zaostatak za Dinamom je šest bodova, ali Hajduk nije odustao od borbe za naslov. Dobro su se Splićani držali u prvom dijelu sezone.

Igrački kadar je najveći problem Damira Burića. Otišao je Mijo Caktaš, najbolji strijelac, blizu odlaska je Lovre Kalinić. Njih će teško nadoknaditi. Ohandza je dobar igrač, ali je više na terapijama nego na terenu. Ne zna se što može novi napadač Vélez.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu