Obavijesti

Sport

Komentari 304

Na Anfieldu pao i City, "redsi" na četiri koraka do naslova...

Na Anfieldu pao i City, "redsi" na četiri koraka do naslova...
11

'Redsi' su na domaćem travnjaku svladali Manchester City rezultatom 3-2 i tako desetom pobjedom u nizu napravili ogroman korak prema osvajanju naslova prvaka

VIDEO

Nogometaši Liverpoola u 34. kolu engleskog prvenstva svladali su na svom Anfieldu Manchester City rezultatom 3-2 i tako napravili ogroman korak prema osvajanju naslova prvaka. Golove za domaćina zabili su Sterling u šestoj, Škrtel u 26. te Coutinho u 78., dok su za goste zabili Silva u 57. te autogolom Johnson u 63. minuti utakmice. 

Nakon minute šutnje za 96 poginulih u Hillsborough tragediji uz prekrasnu koreografiju tribina koje su potpuno zanijemile, Liverpool je krenuo uraganski po pobjedu koju toliko žele. U 6. minuti Luis Suarez je odlično zadržao loptu s dvojicom igrača Cityja na leđima, dao za Raheema Sterlinga koji je u šesnaestercu lažnjakom povaljao Vincenta Kompanyja i Joea Harta te poslao loptu u mrežu za vodstvo Liverpoola. Bio je to sjajan potez mladog Sterlinga za ludnicu na prepunim tribinama. 

Yaya Toure je morao iz igre u 19. minuti nakon što se ozlijedio pri jednom udarcu na gol, a umjesto njega ušao je Javi Garcia. Počeo je Liverpool nakon toga biti još opasniji kontrolom lopte na sredini terena, a u 26. minuti Martin Škrtel je zabio za 2-0. 

Nakon što je Hart odlično obranio udarac Gerrarda glavom sa šest metara nakon kornera Coutinha s desne strane, kapetan 'redsa' izveo je drugi korner sa suprotne strane, nabacio na prvu stativu gdje je na vrhu peterca najviši Škrtel koji glavom zabija za novo slavlje domaćih navijača. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igrali su 'redsi' u fanatičnom ritmu, do kraja prvog poluvremena, no u 45. minuti City je imao veliku priliku. Navas je ubacio s desne strane, a s deset metara je u padu odlično pucao Fernandinho, no još je bolje to obranio Simon Mignolet

Nastavak susreta donio je obrnutu sliku prvog djela. Igrači Cityja počeli su igrati fantastično, dok je momčad Brendana Rodgersa neobjašnjivo visila. U 57. minuti David Silva je na dodavanje Jamesa Milnera, koji je ušao sedam minuta ranije umjesto Navasa, zabio za smanjenje rezultata i najavio kako nas očekuje odlično drugo poluvrijeme. 

U 62. minuti kružili su dugo gosti oko šesnaesterca domaćina, a onda je Silva pucao i pogodio u nogu Glena Johnsona odakle se odbila u mrežu iza Mignoleta. Bio je to veliki šok za domaće navijače, a City je nastavio s odličnom igrom sve do 78. minute kada je ponovno proključao Anfield. Kompany je katastrofalno promašio jednu loptu koja se odbila do Coutinha na nekih 15 metara odakle ovaj puca i odlično iz prve pogađa u donji lijevi kut Harta. 

Ponovno je City kontrolirao loptu i pritiskao domaćina, no odlično je branio Mignolet te je Liverpool unatoč crvenom kartonu Hendersonu u sudačkoj nadoknadi, zbog neshvatljivo oštrog prekršaja na centru igrališta na Nasriju, uspio izdržati do kraja i osvojiti tri boda. 

Nakon posljednjeg zvižduka glavnog suca Marka Clattenburga, kapetan 'redsa' Steven Gerrard u suzama je okupio suigrače, održao kratki govor, a onda su svi skupa pohrlili prema navijačima proslaviti veliku pobjedu koja ih je dovela na sami prag osvajanja naslova prvaka. Dugo će navijači Liverpoola slaviti ovu pobjedu koja se dogodila na emotivan dan, a do toliko spominjanog osvajanja titule ostala su još samo četiri kola. Norwich u gostima, Chelsea kod kuće, zatim Crystal Palace u gostima i u zadnjem kolu domaća utakmica protiv Newcastlea. Momčad Brendana Rodgersa tako je blizu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 304
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener