Obavijesti

Sport

Komentari 44

Mogu i bez Livaje: 'Petarda' Hrvatske U-21 Lihtenštajnu

Mogu i bez Livaje: 'Petarda' Hrvatske U-21 Lihtenštajnu
1

Hrvatska U-21 reprezentacija kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Češkoj 2015. počela je uvjerljivom 5-0 pobjedom nad Lihtenštajnom. Brozović je zabio dva gola

VIDEO

Početak kvalifikacija hrvatske U-21 reprezentacije za Europsko nogometno prvenstvo koje će se održati u Češkoj 2015. godine imala je zanimljivu uvertiru.

Samo dva dana prije prve kvalifikacijske utakmice protiv Lihtenštajna izbornik Niko Kovač iz momčadi je potjerao prvotimca Marka Livaju zbog neodaziva na poziv za utakmicu.

No izostanak jednog od glavnih uzdanica mlade reprezentacije nije se nimalo osjetio u Vaduzu protiv nedoraslog protivnika kojeg je Hrvatska uvjerljivo 'pomela' 5-0.

- Željeli smo što prije zabiti prvi gol, vidjeli smo koliko se Latvija namučila s Lihtenštajnom u prvoj utakmici. Nije nam se to poklopilo, nismo bili onako raspoloženi kako smo očekivali. Previše smo griješili i nisam mogao biti zadovoljan, makar smo poveli. 1-0 je opasan rezultat, Lihtenštajn nas je nekim protunapadom mogao dovesti u probleme. Najviše smo problema imali nakon izgubljene lopte, bili smo slabi u povratnoj trci, tko zna što bi bilo da je Lihtenštajn imao bržeg igrača - rekao je izbornik Kovač, koji nije mogao zamisliti bolji debi na klupi U-21 reprezentacije, te je dodao:

- U drugom poluvremenu okrenuli smo tu priču, a ulaskom Oršića bilo je i više aktivnosti. Znali smo da će protivnik fizički pasti. Vrlo sam zadovoljan igračima koji su ušli u igru i na kraju mislim da je rezultat sasvim zaslužen, da smo u kvalifikacije krenuli važnom pobjedom i nadam se da ćemo nastaviti tim putem

Do vodstva mini-kockastih čekalo se 23 minute kad je Dinamov Marcelo Brozović zabio za 1-0. Rezultat se nije mijenjao do poluvremena, a onda je u nastavku uslijedio pravi potop domaćina. U 56. minuti Brozović je drugim golom povisio prednost da bi u razmaku od 14 minuta Lihtenštajn primio još tri gola.

Za 3-0 zabio je Catanijin Bruno Petković u 62. minuti, pet minuta kasnije povisio je Mišić za 4-0. Konačna 'petarda' puknula je u 76. minuti nakon što je Zimmermann poslao loptu u vlastitu mrežu.

Sljedeću utakmicu Kovačevi izabranici igraju 9. rujna protiv Ukrajine na gostujućem terenu.

- Sada znamo kakav je Lihtenštajn, znamo da Latvija nekome može pomrsiti račune - nadam se da to neće napraviti nama, ali mislim da će Švicarska, Ukrajina i Hrvatska rješavati pitanje prolaska skupine - zaključio je Kovač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu