Obavijesti

Sport

Komentari 841

Mario Götze srušio Argentinu: Njemačka novi svjetski prvak!

Mario Götze srušio Argentinu: Njemačka novi svjetski prvak!
49

Nogometaši Njemačke za svoj četvrti naslov na svjetskim prvenstvima pobijedili su Argentinu 1-0 golom Marija Götzea u 113. minuti. Götze je u igru ušao u 88. minuti

VIDEO

Argentina je igrala fantastičnu obranu na Svjetskom prvenstvu u Braziluu finalnoj utakmici držala Njemačku daleko od onog čudesnog polufinalnog izdanja. No u 113. minuti na Maracani na lijevoj strani pobjegao je Andre Schürrle, ubacio u sredinu gdje je Garay zakasnio s izlaskom na Marija Götzea

A Götze se zahvalio na tom poklonu, majstorski primio loptu na prsa i s lijevog ruba peterca lijevom nogom iz voleja pogodio suprotnu malu mrežicu Romerova gola za konačnih 1-0 i naslov svjetskog prvaka.

Löw nadmudrio Sabellu

Joachim Löw bio je među najviše kritiziranim izbornicima u Brazilu, ali finalna pobjeda ima njegov potpis. Na zagrijavanju mu se ozlijedio Khedira, umjesto kojeg je započeo Kramer, a i kad se Kramer ozlijedio, Löw se odlučio uvesti Schürrlea na krilo i povući Özila prema sredini. Drugi pogodak s izmjenama dogodio se u 88. minuti kad je umjesto Klosea uveo Götzea, koji mu se svojim drugim golom na SP-u vrlo pristojno odužio sedam minuta prije kraja drugog produžetka.

Njemačkoj je to četvrti naslov prvaka, prvi nakon Italije 1990. godine. Brazilci su i dalje na vrhu s pet titula, a Talijani i Nijemci sad su izjednačeni na drugom mjestu vječne ljestvice. Zanimljivo, i Brazil i Italija, pa sad i Njemačka, svoj su četvrti naslov osvajali 24 godine poslije trećeg. 

Higuain tragičar

Nijemci su imali i mnogo sreće u početku utakmice. U 21. minuti utakmice Toni Kroos vraćao je loptu prema Manuelu Neueru, ali ispalo je da je dao savršeno dodavanje za Gonzala Higuaina. No napadač se odlučio pucati iz prve sa 16 metara, a kako je krivo zahvatio loptu, idealna prilika otišla je pored njemačkog gola. 

Higuain je zato bio milimetarski precizan u 30. minuti, no njegov gol poništen je zbog zaleđa. Gotovo 75 tisuća gledatelja izmijenilo se u slavlju i razočaranju u tih desetak sekundi - prvo su svi Argentinci skočili i slavili, a onda zašutjeli kad su shvatili da je talijanska sudačka ekipa pokazala da Higuain nije bio u dozvoljenoj situaciji. 

Njemačka je također bila blizu golu u prvom dijelu u dva navrata. Prvo je Schürrle na povratnu loptu Müllera s lijeve strane dobro namučio Romera, a onda je Höwedes u drugoj minuti nadoknade prvog dijela pogodio stativu nakon kornera Kroosa. I u samo ta dva trenutka Nijemci su imali više udaraca u okvir (2), nego Argentina u svih 120 minuta (0).

Messi imao dvije prilike

U nastavku je Leo Messi imao svoj najbolji udarac u 47. minuti kad je s lijeve strane ušao u kazneni prostor, samo da bi šutirao malo pored Neuerova gola. Messi je još jednom pokušao u 75. minuti, kad nije uspio ponoviti onaj prodor kao protiv Irana s početka Svjetskog prvenstva, a ta dva pokušaja najboljeg argentinskog nogometaša nisu bila dovoljna da se svlada ovakva Njemačka. 

Iako su Nijemci dominirali u posjedu lopte i stalno prijetili Romeru, Argentina je mogla u 97. minuti doći do vodstva. Hummels je promašio loptu, Palacio ju primio na prsa i onda s deset metara htio lobom prevariti Neuera. No i da je išlo u okvir, Boateng bi već bio na toj lopti jer je Palacio pucao prilično slabo.

Neueru i Messiju posebna priznanja

Fizičko padanje Argentinaca kažnjeno je u 113. minuti, a za utjehu će Leo Messi pokazati svima Zlatnu loptu, jer je proglašen najboljim igračem turnira. Manuel Neuer dobio je nagradu za najboljeg golmana, a James Rodriguez i sa samo pet odigranih utakmica ostao najbolji strijelac SP-a sa šest golova. Najbolji mladi igrač je Francuz Paul Pogba.

Finale Svjetskog prvenstva

  • Njemačka - Argentina 1-0 (Götze 113.)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 841
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu