Obavijesti

Kolumne

Komentari 27

Ne bi me uopće začudilo da i regionalna liga bude debakl

Nekad je takva liga trebala sportu, tad je bilo i puno lakše pronaći sponzore, ali bojim se da bi danas ta liga bila kao stvorena za trgovce, da ubrzano prodaju...

VIDEO

Da je nogometna regionalna liga startala krajem devedesetih ili mrvicu kasnije, vjerujem da bi Dinamo dočekao nekoliko proljeća u Europi. Nije isključeno ni da bi se ranije ispadanje smatralo neuspjehom. A ako Hajduk i ne bi bio bogat, sigurno ne bi bio ni u problemima. Prevladalo je mišljenje da je prerano.

Zapravo, šteta. Stadioni su se mogli napuniti najmanje deset puta na godinu, lova se mogla nalupati na televizijskim pravima. I to ozbiljna lova.

Dosta je klubova imalo kakve-takve momčadi koje u nacionalnim ligama nisu igrale dovoljno jakih utakmica, zapravo nisu imale s kim vježbati za natjecanje u Europi. Umjesto da je kvaliteta nogometa postupno padala (a male se sredine iscrpljivale do bankrota pokušavajući parirati velikim gradovima), mogla je stalno rasti. Plus, u ono vrijeme bilo je puno jednostavnije naći ozbiljne sponzore, kreditna histerija taman se zahuktavala.

U tih se petnaest godina svijet prilično promijenio. Satelitske antene su rušile režime, pa kako ne bi loše lige. A onda je nakon kabelske televizije došao i internet. U šali rečeno, većinu utakmica liga tranzicijskih zemalja možeš prodati još samo “neinformiranima”, ljudima koji naprosto nemaju tehnologiju na kojoj bi, kad god požele, gledali dobar nogomet. Zato, i zbog u tih petnaest i više godina mnogih utakmica sa susjedima, što reprezentacija, što klubova u raznim sportovima, regionalna liga danas neće biti što bi bila tada. Ispuhalo se. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ali vrijedi pokušati. No dok bi prije petnaest godina i financijski i sportski gotovo sigurno uspjela, danas ne bi bilo nikakvo iznenađenje bude li publika relativno nezainteresirana. Dobro, nogomet nije hokej, ali ne bi bilo čudno da prvu sezonu ili dvije zanimanje bude veliko ili barem zadovoljavajuće, pa da onda splasne. 

Je, kruha i igara, ali nekako igre vrijede manje nego prije. I dok je prije petnaest godina regionalna liga mogla poslužiti da najbolji igrači dulje ostanu u klubovima koji su ih stvorili, sad je bolja oklada da bi ta liga samo ubrzala prodaju. Nekad je regionalna liga trebala sportu, danas je kao stvorena za trgovce.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu