Obavijesti

Sport

Komentari 51

"Nije bilo rasizma, City napada jer želi prikriti svoju grubost"

"Nije bilo rasizma, City napada jer želi prikriti svoju grubost"
3

Na optužbe za navodni rasizam gledamo kao potez kojem se pokušava prikriti vrlo ružan prekršaj igrača Manchester Cityja. Nije bilo rasizma, stav je HNK Rijeke...

VIDEO

Juniori Rijeke i Manchester Cityja, engleskog kluba koji je svoje mlađe uzraste drugi put zaredom odveo u istarski Novigrad, odigrali su prijateljsku utakmicu. U 44. minuti trener Cityja, legendarni Patrick Vieira, svoju momčad povukao je s terena jer je njegov igrač, Seko Fofana, tvrdio kako ga je protivnički igrač Rijeke rasistički vrijeđao. 

Gosti su dvaput brutalno startali na igrače Rijeke, sudac je pokazao i jedan crveni karton, a tad je navodno došlo do rasističkog vrijeđanja.

- Ne znamo zašto je Vieira povukao momčad. Možda je očekivao suparnika protiv kojeg će lakoćom dominirati terenom i uigravati svoju momčad te lagano poentirati, što protiv ovakve Rijeke nije mogao biti slučaj. Rijeka je dominirala, a ove dvije momčadi odigrale su prijateljsku utakmicu i prošle godine i sve je bilo u redu - rekao je Ranko Buketa, koordinator za struku mlade riječke momčadi. 

Manchester City zatražio je očitovanje Hrvatskog nogometnog saveza, a oglasila se i Rijeka i to službenim priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priopćenje HNK Rijeka:

Hrvatski nogometni klub Rijeka jasno i nedvosmisleno odbacuje svaku mogućnost da su igrači momčadi Rijeka 2 na pripremnoj utakmici protiv Manchester Cityja sudjelovali u vrijeđanju suparničkih igrača na rasnoj, vjerskoj ili nacionalnoj osnovi. 

U školi nogometa HNK Rijeke danas trenira gotovo 400 djece od uzrasta U-6 do U-19 s kojima svakodnevno rade stručni treneri, od kojih su mnogi bivši igrači sa zavidnom domaćom i međunarodnom igračkom karijerom. 

Kako je HNK Rijeka dio nizozemske fondacije Social Sport u čijem je sastavu i nogometna akademija iz Abuje, važan segment Škole nogometa HNK Rijeka je i suradnja s tom nogometnom akademijom iz Nigerije. Tamo rade i dva trenera HNK Rijeke i odakle je unazad dvije godine došlo 12 igrača koji su nastupali za naš klub od kojih su se neki izborili i za mjesto u seniorskoj momčadi.

Neargumentirani navodi o navodnim rasističkim uvredama koji se spominju u priopćenju koje je Manchester City FC objavio putem svojih internetskih stranica odlučno odbacujemo, a ovim putem želimo ukazati na činjenicu da smo na spomenutoj utakmici i sami imali šest igrača iz Nigerije u momčadi. Radi se o igračima pristiglim iz već spomenute akademije u Abuji koji su u gradu i klubu kroz protekle dvije odlično prihvaćeni, koji žive i treniraju zajedno s ostalim našim igračima, koji su naučili hrvatski jezik i koji nikada nisu doživjeli bilo kakvu neugodnost od strane suigrača što i sami mogu potvrditi. 

Također želimo istaknuti i da HNK Rijeka u suradnji s FARE-om godinama podržava kampanje protiv rasizma i najoštrije osuđuje svaki ispad takve vrste. Zbog navedenog, neugodno smo iznenađeni teškim i neargumentiranim optužbama kojima nas se tereti i koje u potpunosti odbacujemo.

Na optužbe za navodni rasizam s kojima smo suočeni gledamo kao potez kojem se pokušava prikriti vrlo ružan prekršaj igrača Manchester Cityja koji je rezultirao isključenjem, a potom ishitrenu i nelogičnu odluku stručnog stožera Manchester Cityja o povlačenju momčadi s terena. Takva nas je nagla odluka iznenadila i čudi nas da je donesena od strane odgovornih ljudi toliko respektabilnog kluba kakav je Manchester City.  

Hrvatski nogometni klub Rijeka kolektiv je duge povijesti kroz koju je nastupao u brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima gdje je ostvario zapažene rezultate i kroz godine svoga djelovanja afirmirao mnoge mlade igrače iz vlastite škole nogometa. Danas, HNK Rijeka je klub koji teži europskim standardima, raste iz dana u dan u rezultatskom i organizacijskom smislu te postaje redoviti sudionik europskih natjecanja zbog čega ne želimo dozvoliti da netko svojim imenom i reputacijom na bilo koji način pokuša obezvrijediti ono što se već desetljećima gradi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića