Obavijesti

Kolumne

Komentari 10

Nova Birtija: Tribine nisu u pravu, no navijače treba uvažiti

Pa kad će ti kancelarijski tipovi naučiti razgovarati s navijačima?! Ne odnosi se na Kovača nego na kancelarijske tipove, od Vlade, Sabora, ministarstava pa do HNS-a

VIDEO

Još dvije prijateljske utakmice kao sa Švicarskom i reprezentacija će prvi put otkad ikamo putuje otputovati u miru. Dobro, ako ne dvije utakmice, dva poluvremena kao prvo u Švicarskoj, i nit’ će biti euforije da se vidimo s Brazilom u finalu nit’ će itko imati volje žestiti se unaprijed, da se ako ne prođu skupinu ne trebaju ni vraćati u Hrvatsku.

Doista, bio bih sretan kao dijete da većina nacije repku u Brazil isprati tek s najboljim željama, s nadom, ali bez ikakvih očekivanja, a kamoli ultimatuma. Da odu tamo, da se svi trude kao Olić, pa što naprave - naprave. Mislim da je, ako ne objektivno, onda bar nepristrano, reći da imamo Modrića i Mandžukića, i dosta dobrih igrača. I to je to. Što je Bilić rekao, ako bi Hrvatska povela, pa je suparnik morao stizati rezultat, nekad je bio pravi užitak gledati Hrvatsku. 

Ali ni generacija ‘98. nije bila Federer, nije bila kao Brazil, koji s igračem manje i golom više izluđuje Englesku držeći loptu gotovo po deset minuta, a kad im se igra, imaš osjećaj da gol mogu zabiti kad hoće. Ova ekipa... Gledajući kakav je gol u stanju primiti, nekako bih radije da u obrani igraju kao Grčka na putu do europskog naslova, a u napadu što bude.

I još mi je nešto na srcu. Pa kad će ti kancelarijski tipovi naučiti razgovarati s navijačima?! Ne odnosi se na Kovača nego na kancelarijske tipove, od Vlade, Sabora, ministarstava pa do HNS-a. To što se u uredima često naziva diplomacijom, u narodu se često naziva manjkom karaktera. Što bi političar rekao “biste li razmotrili, bla, bla, bla”, u kavani se, na tribini se kaže – ne seri. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ma da je po mom, najveći incident na utakmici bio bi, kao na Manchester - Tottenham, da neki klinac u vlak u podzemnoj unese pivo, petorica ga dijele, a stariji ih gledaju pogledom “djeco, što vam to treba?”. Ali što se na političkom hrvatskom kaže “nisam vidio paljenje zastave u Beogradu”, na narodskom se jeziku izgovora “hoćeš li sad vidjeti?”. Rješenje je u razgovoru. Ali razgovoru, ne u glumatanju razgovora.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.