Obavijesti

Sport

Komentari 93

Novi šok za Arsenal: Poraz i dva crvena protiv Chelseaja

Novi šok za Arsenal: Poraz i dva crvena protiv Chelseaja
6

Nogometaši Chelseaja pobijedili su u derbiju engleskog Premiershipa Arsenal 2-0. Golove su za momčad Josea Mourinha zabili stoper Zouma i odlični Belgijac Hazard

VIDEO

Grozan je ovo tjedan za Arsenea Wengera. Nakon Dinama još su jedni 'modri' razbili Arsenal . Ovoga puta to je bio Chelsea koji je na Stamford Bridgeu u šestom kolu Premiershipa slavio 2-0 . Golove su za Mourinhovu momčad zabili stoper Kurt Zouma u 53. te odlični Belgijac Eden Hazard u 91. minuti utakmice.

Za razliku od Maksimira, Arsene Wenger je na Stamford Bridge izveo najboljih mogućih 11. Upravo je zbog ove utakmice i štedio neke igrače u Zagrebu, no nije mu se isplatilo. Od prve minute bili su tu Čech, Coquelin, Özil, Ramsey, Walcott, Sanchez... Girud je bio na klupi, no ni to im nije pomoglo.

Dapače, opet su 'topnici' pocrvenili. I to dvaput. Na samom kraju prvog poluvremena prgavi Costa zakačio se najprije s Koscielnyjem, umiješao se Gabriel i krenulo je naguravanje iz kojeg su Arsenalov i Chelseajev Brazilac izašli sa žutim kartonima. Igra se nastavila, no nastavila se i svađa Brazilaca. Ovoga puta Gabriel je na centru nagazio Costu i zaradio drugi žuti. Zasluženo? Da. No teško da je Costa u svemu tome nevin.

Na odmor se otišlo s 0-0 i igračem manje za Arsenal, a Wenger odmah radi i prvu izmjenu. Umjesto Coquelina u igru je ušao Chambers. No samo sedam minuta kasnije Chelsea vodi. Cesc Fabregas je izveo slobodni udarac nakon prekršaja Aarona Ramseya. Ubacio je Španjolac s lijeve strane na suprotnu vratnicu, a savršeno se do lopte probio Kurt Zouma i glavom je pospremio u mrežu!

VIDEO

U nastavku utakmica se primirila, a Wenger momčad, slično kao i u Zagrebu, pokušavao razbuditi izmjenama. U 75. minuti iz igre izlaze Özil i Alexis, a ulaze Girud i Oxlade-Chamberlain. No četiri minute kasnije novi šok. Santi Cazorla radi težak prekršaj na Fabregasu i zasluženo zarađuje drugi žuti. Do kraja je ostalo desetak minuta i 'topnici' su se mogli nadati samo čudu s devet igrača na terenu.

No nisu ga dočekali već su poslije isteka 90. minute dobili i drugi gol. Ovoga puta zabio je Eden Hazard na asistenciju Remyja. Zaslužena pobjeda Chelseaja i približavanje vrhu tablice. Sada imaju sedam bodova nakon šest kola i 11. su na tablici. Arsenal je četvrti s 10 bodova.

I da, ono najvažnije, Jose Mourinho i Arsene Wenger su se rukovali prije utakmice . Ne baš srdačno, ali protokol je ispunjen.

Leicester još bez poraza

U ostalim utakmicama dana Leicester je i dalje neporažen u Premiershipu ove sezone. Na gostovanju kod Stokea 'lisice' su izvukle 2-2. Andrej Kramarić ni ovaj put nije igrao niti minutu. Watford je pobijedio Newcastle 2-1 na gostovanju, a WBA Aston Villu također u gostima 1-0.

  • Chelsea - Arsenal 2-0
  • Swansea - Everton 0-0
  • Stoke - Leicester 2-2
  • Bournemouth - Sunderland 2-0
  • Newcastle - Watford 1-2
  • Aston Villa - WBA 0-1
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka