Obavijesti

Sport

Komentari 7

Pet najvećih trenera Hajduka: Tomislav Ivić je ipak najveći

Pet najvećih trenera  Hajduka: Tomislav Ivić je ipak najveći
5

Tomislav Ivić, prema mnogima, najveći je trener u povijesti Hajduka, ali i hrvatskog nogometa. Osim velikih uspjeha s 'bilima' vodio je i svjetske nogometne klubove

VIDEO

1. Tomislav Ivić - osvojio je tri naslova i četiri kupa 

Tomislav Ivić najtrofejniji je i prema mnogima najbolji trener u povijesti hrvatskog nogometa. Trenersku karijeru započeo je u RNK Splitu, odakle prelazi u omladinski pogon Hajduka. Nakon kraće epizode u Šibeniku, Ivić preuzima kormilo prve momčadi Hajduka, koji odmah odvodi do trijumfa, do dvostruke krune. Ivić je za kormilom Hajduka stajao više puta, a ukupno je osvojio tri naslova prvaka i četiri Kupa. Uz Hajduk, u bogatoj nogometnoj karijeri vodio je i Ajax, Anderlecht, Galatasaray, zagrebački Dinamo, Avelino, Panathinaikos, Porto, PSG, madridski Atletico, Olimpique iz Marseillesa, Benficu, Standard, Al Ittihad te reprezentacije UAE i Irana.

2. Ivan Katalinić uzeo je čak 21 trofej

Ivan Katalinić nezaobilazan je u svakom izboru najboljih u povijesti Hajduka. Kao igrač i trener sudjelovao je u osvajanju 21 trofeja, što je rekord koji će se teško dostići. Katalinić je kao igrač osvojio četiri naslova prvaka i pet uzastopnih Kupova, a kao pomoćni trener i trener Hajduka tri naslova prvaka, pet Kupova i četiri Superkupa. Osim navedenog, potpisuje i najveći europski uspjeh Hajduka. U sezoni 1994./1995. odveo je “bijele” do četvrtfinala Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

3. Špaco ne zna za poraz kod kuće

Stanko Poklepović, ili jednostavno Špaco, osvojio je s Hajdukom prvo prvenstvo Hrvatske, a uz Dražana Jerkovića bio je i prvi izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske. Poklepović je odnjegovao i vodio veliku Hajdukovu generaciju s početka ‘80-ih, koju su predvodili Ivan Gudelj, Blaž Slišković i braća Vujović. Kao trener nikad nije izgubio ni remizirao u europskoj utakmici kod kuće. Pali su Metz, Torino, Dnipro, Waregem, Dinamo Bukurešt, Unirea i Anderlecht.

4. Luka Kaliterna bio je pravi vizionar

Luka Kaliterna bio je jedan od prvih golmana Hajduka, a nakon 160 odigranih utakmica preuzima vođenje prve momčadi kao prvi domaći trener. Kaliterna je u prvu momčad uveo juniore koje je trenirao, s njima osvojio prva dva naslova prvaka (1927. i 1929.), a poslije i naslov prvaka 1950., koji su Splićani osvojili bez poraza. Generacije igrača i trenera pamte Luku kao velikog vizionara. Njegova poimanja nogometne igre i taktike bili su tad prava avangarda.

5. Slavkov Hajduk igrao je najljepše

Za Hajduk je odigrao 634 utakmice i postignuo 86 golova. Slavko Luštica bio je i sjajan trener. Najprije u Šibeniku, potom Zadru, da bi se Hajduku vratio 1969. godine. Osvojio je četiri naslova prvaka i pet Kupova. Luštica je za kormilom Hajduka u Split 1971. donio naslov prvaka, a ostat će upamćen i kao trener koji je predvodio reprezentaciju Jugoslavije u ogledu s Brazilom, na oproštaju velikog Pelea 1971. Splićani su s Lušticom igrali najljepši nogomet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet