Obavijesti

Sport

Komentari 453

Hajduku ne ide bez navijača: Zagreb slavio nakon 10 godina

Hajduku ne ide bez navijača: Zagreb slavio nakon 10 godina
10

Zagreb je pobijedio Hajduk 2-0 u utakmici 17. kola Prve lige na Poljudu. "Pjesnici" nisu slavili u Splitu od 2004., a za prekid niza zaslužni su Krovinović i Mudražija...

VIDEO

Nakon što su navijači Hajduka u subotu prosvjedovali protiv nogometne vlasti u Zagrebu, nogometaši Hajduka izgubili su od nogometaša Zagreba u utakmici 17. kola MAXtv Prve lige na praznom Poljudu. "Pjesnici" su pokazali vrlo dobru igru i slavili 2-0 iako niti ovaj poraz "bilih" neće proći bez sudačkih repova i kontroverzi.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i priprijetio preko Sušića već u trećoj minuti, a potom je i zabio gol koji pomoćnik nije priznao zbog zaleđa.

Kouassi je s lijeve strane ubacio za Maglicu koji pogađa u praznu mrežu, ali Dalibor Conjar digao je zastavicu. Usporena snimka pokazala je da je Maglica bio iza Kouassija, ali sudac je imao drugačije mišljenje. Prosvjedovala je Hajdukova klupa protiv te odluke, ponajviše trener golmana Sandro Tomić, zbog čega ga je glavni sudac Igor Križarić poslao na tribine.

Ta situacija kao da je presjekla napadačku aktivnost "bilih". Zagreb se sve češće ohrabrivao u nalete na protivnički gol, pri čemu je najaktivniji bio 19-godišnji Filip Krovinović. Pucao je u dva navrata veznjak gostiju, Bevab se spetljao u situaciji kada je Hajdukova obrana ispala iz igre, a odgovorio je na drugoj strani Vlašić šutom iz daljine. Do predaha golova ipak nije bilo.

"Pjesnici" su s inicijativom nastavili i u drugom dijelu, pa je bilo pitanje kad će domaća obrana opet popustiti. Dogodilo se to u 64. minuti; Krovinović je dobio loptu na lijevom boku sa sredine terena, sjurio se do ruba šesnaesterca i mirnim prizemnim udarcem pogodio za 0-1.

Nije Hajduku dugo trebalo za odgovor; već u 67. minuti Kouassi je mogao vratiti stvari na početak u matnoj situaciji pred Livakovićem, ali mladi Zagrebov golman ušao mu je u šut dvaput i sačuvao praznu mrežu.

Kada već Hajduk nije imao snage ni preciznosti pogoditi, Zagreb je u posljednjim minutama utakmice još jednom na kontru iznenadio "bile". U koprodukciji igrača s klupe Gabrijel Boban progurao je loptu kraj dvojice domaćih braniča do Roberta Mudražije koji je također precizan sa 16 metara i to je bio kraj priče.

Ne računajući poraz bez borbe u Maksimiru, Hajduku je ovo prvi poraz nakon osam uzastopnih utakmica u Prvoj ligi, a Zagreb je došao na peto mjesto i slavi svoju prvu pobjedu na Poljudu još od srpnja 2004.

MAXtv Prva liga, 17. kolo

  • Hajduk - Zagreb 0-2 (Krovinović 64', Mudražija 87')

Kronologija:

  • 90+3' GOTOVO JE! Zagreb slavi prvu pobjedu na Poljudu nakon 2004.!
  • 90' Šansa za Hajduk za smanjenje rezultata propala je. Nitko nije stigao na loptu s lijeve strane koja je praktički šetala po gol-liniji.
  • 87' Novi gol Zagreba! 2-0! Gabrijel Boban napravio je veći dio posla, progurao loptu kroz dvojicu Mudražiji, prinovi s klupe koji je s ruba šesnaesterca zabio za veliko slavlje gostiju.
  • 85' Gotovo nikakva inicijativa Hajduka nakon primljenog gola, Zagreb je sve bliže senzacionalnoj pobjedi.
  • 67' Livaković spašava Zagreb! Kouassi je bio sam pred Zagrebovim golmanom i pucao na rubu peterca, ali Livaković mu je dvaput obranio šut.
  • 67' Još jednom Krovinović puca, ovaj put na postavljenu obranu, odlazi to u vanjski dio mreže. Hajduk ima velikih problema.
  • 64' GOL! Zagreb vodi na Poljudu! Filip Krovinović dobio je loptu na lijevom boku i s ruba šesnaesterca krasno pogodio za 0-1!
  • 50' Prva prilika u drugom dijelu. Gabrijel Boban puca s 20-ak metara prizemno, Kalinić to lagano hvata.
  • 46' Kreće nastavak.
  • 45' Gotovo je prvo poluvrijeme, 0-0.
  • 42' Velika prilika za Zagreb! Lovro Medić dao je za Bevaba u šesnaesterac koji loše odigrava povratnu loptu i propada šansa gostiju.
  • 39' Otvorena utakmica na Poljudu. Krovinović je i dalje najopasniji "pjesnik", a Hajduk prijeti preko Vlašića čiji udarac odlazi malo pokraj gola.
  • 29' Filip Krovinović sjurio se po lijevoj strani Zagrebova napada i došao do pozicije za šut u šesnaestercu, ali ga je u zadnji trenutak blokom zaustavio Maloča.
  • 20' Glavni sudac Igor Križarić poslao je Sandra Tomića, Hajdukova trenera golmana, na tribine zbog prosvjedovanja kod situacije za gol.
  • 17' Gol za Hajduk! Ne vrijedi, kaže pomoćni sudac. Kouassi je s lijeve strane ubacio za Maglicu koji pogađa u praznu mrežu, ali Dalibor Conjar digao je zastavicu zbog vrlo sumnjivog zaleđa.
  • 3' Sjajna prilika za Sušića! Pucao je bosanskohercegovački reprezentativac s desetak metara iskosa, ali Livaković je obranio nogom.
  • 1' Počela je utakmica.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 453
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače