Obavijesti

Sport

Komentari 12

Počeli u Interu: Modrić, Čarli i Lovren kalili su se u ''žutima''

Počeli u Interu: Modrić, Čarli i Lovren kalili su se u ''žutima''
4

Iz Zaprešića u svijet. Kod svih se odmah vidjelo da će postati veliki igrači i igrati u velikim klubovima. Svi su bili svjesni kvalitete, rekao je trener Branko Ivanković...

VIDEO

Nimalo me nije iznenadio Lovrenov transfer u Liverpool. Kad sam Dejana prvi put vidio u Dinamu, znao sam da će napraviti veliku karijeru, bez razmišljanja je rekao bivši Dinamov trener Branko Ivanković.

Lovren je preko Lyona i Southamptona došao do jednog od najvećih svjetskih klubova, koji je za hrvatskog braniča platio čak 25 milijuna eura. Ukupno su klubovi na Lovrenove transfere potrošili gotovo 45 milijuna eura.

Sa 16 godina pokojni Josip Kuže vodio ga je na pripreme s prvom momčadi 'modrih' u Španjolsku. Potom ga je proslijedio u Inter na posudbu, putem kojim su već prošli nešto stariji Luka Modrić i Vedran Ćorluka.

- Eto, već je i Kuže vidio njegov potencijal. Drago mi je što je uspio bez obzira ne velike kritike, domaće i strane. Pa on igra na osjetljivoj poziciji, na braniču, i normalno da je griješio dok nije skupio dovoljno iskustva. S godinama mu je došla mirnoća i danas je odličan igrač - rekao je Ivanković, koji je također trenirao i bivše igrače Intera Luku Modrića i Vedrana Ćorluku.

- Baš sam ponosan što sam trenirao takve igrače. Kod svih se vidjelo da će biti dobri igrači i ostvariti velike karijere. I čestitam im što su pokazali karakter, jer su na vrhunskoj razini već 6-7 godina, a to je jako teško.

Ivanković je najdulje trenirao Luku Modrića.

- Sjećam se kad je 2008. trebao otići u Chelsea, ali transfer je propao. Bio je već tada svjestan svojih kvaliteta i nije ga ostanak pokolebao, to ga je još više motiviralo - rekao je Ivanković i dodao:

- On je ostao, a da sam 2007. godine do kraja kvalifikacija imao Ćorluku i Eduarda, prošli bismo Werder i već tada igrali u Ligi prvaka.

Trener u Dinamovoj omladinskoj školi bio je Džemal Mustedanagić. Radio je s “modrim” talentima.

- Kad je Kuže došao za trenera, nije imao uvid u mlade igrače. Ja sam inzistirao da priključi Ćorluku prvoj momčadi i obrati pažnju na Lovrena. Premišljali su treba li ići u Inter, a ispada da su zbog toga poslije eksplodirali - rekao je Džemo.

I on kaže da je od prvog trenutka vidio kako bi se mogla razvijati karijera klinaca koji su tada odskakali od ostatka. Dug je put do Reala i Liverpoola...

- Bili su jako samouvjereni, svjesni koliko su talentirani i što bi jednog dana mogli postići. Iako, moram priznati da sam više vjerovao u Lovrena i Ćorluku, ali zato što s Modrićem nisam puno radio. Drago mi je zbog njih - kaže Mustedanagić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu