Obavijesti

Sport

Komentari 17

Pomorac ide u stečaj: "Zar je sve moralo baš tako završiti?"

Pomorac ide u stečaj: "Zar je sve moralo baš tako završiti?"
4

KRAJ NAKON 93 GODINE Na porezno dugovanje otpada 900.000 kuna, 
a uz sve to vjerovnici potražuju još 1,2 milijuna kuna. Klub nema toliko novca i ide u stečaj

VIDEO

Prije 12 godina Pomorac je igrao u polufinalu Hrvatskoga kupa. Danas zbog dva milijuna kuna duga drugoligaš iz Kostrene odlazi u stečaj i seli se u najniži rang hrvatskog nogometa.

- Žalosno je što je ovako završilo. Svi smo se toga bojali, premda smo se ponadali da će nakon dolaska Zlatka Petričevića klub biti spašen - rekao je Damir Milinović, bivši hrvatski reprezentativac, koji je 2007. u Pomorcu završio igračku i počeo trenersku karijeru.

Goran Kovačić/PIXSELL

Sukob između načelnice Kostrene Mirele Marunić i Miroslava Uljana, bivšeg prvog čovjeka Pomorca, uvelike je kriv za gašenje kluba osnovanog davne 1921. godine. Načelnica je smanjila davanja za klub s 900.000 kuna na 300.000.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz to, prekinuta je suradnja s Rijekom. Predsjednik kluba s Kantride Damir Mišković branio je za Pomorac 1987. i imao je velike planove za klub. Osim što je tijekom dvije zadnje godine Pomorcu dao 700.000 kuna, želio je obnoviti stadion na kojem bi i Rijeka igrala utakmice dok se ne dovrše radovi na Kantridi. 

Nažalost, s Miškovićem i Rijekom je neobjašnjivo prekinuta suradnja.

Zbog dva milijuna kuna duga klub će vjerojatno otići u stečaj. Oko 900.000 kuna otpada na porez, a oko 1,2 milijuna kuna na dug vjerovnicima. A među vjerovnicima je i bivši trener Predrag Stilinović, koji nikad nije tužio klub premda mu duguju 250.000 kuna. A baš je on vodio Pomorac u polufinalu Kupa, što je i najveći uspjeh kluba.

- Nažalost, zbog osobnog sukoba stradao je klub. Nadam se da nogomet u Kostreni neće umrijeti i da će se barem krenuti ispočetka - rekao je Stilinović, koji je tri puta bio trener kluba iz Kostrene.

Budućnost? Vrlo vjerojatno klub će se ugasiti. Ako bude interesa, osnovat će novi i krenut će se iz najniže lige.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener