Obavijesti

Sport

Komentari 97

Maglica i Kouassi 'pokosili' su Vinogradar: 'Neka Hari ostane'

Maglica i Kouassi 'pokosili' su Vinogradar: 'Neka Hari ostane'
14

Po terenu primjerenijem odbojci na pijesku nego nogometu Hajduk je u 1. utakmici četvrtfinala Kupa slavio kod Vinogradara 3-0. Zabijali su Kouassi i Maglica (dvaput)

VIDEO

Unatoč "nabrijanom" domaćinu i krajnje regularnom terenu u Mladini, Hajduk s Harijem Vukasom na klupi nije imao većih problema protiv Vinogradara u prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. Splićani su rutinski slavili 3-0 i širom si otvorili vrata polufinala.

Oko tisuću ljudi na tribinama, od čega stotinjak pripadnika Torcide, nije moglo vidjeti posebno lijep nogomet. Domaćini su uništili teren prilikom čišćenja snijega, a štetu su pokušali popraviti nasipavanjem pijeska. Nogomet od noge do noge nije previše prolazio.

No i u takvim uvjetima obje su momčadi imale nekoliko poluprilika u prvih pola sata, najbolja je bila Milovićeva u 27. kad je nakon kornera natjerao domaćeg golmana Jurića Baru na lijepu obranu. Samo pet minuta poslije gosti su poveli iz brze akcije Sušića, Caktaša i Vlašića koji je proigrao Kouassija, a Bjelokoščanin zatresao mrežu za 1-0.

Drugo je poluvrijeme, osim još lošijeg terena, obilježio i Anton Maglica. U 67. minuti napadač Hajduka pogodio je na asistenciju Vršajevića, a samo tri minute poslije Maglica zabija i drugi put, ovaj put proigrao ga je Kouassi. Do kraja su Splićani lakoćom očuvali prednost pred uzvrat na Poljudu 4. ožujka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vukas: Odlazimo potpuno zadovoljni

- Sasvim smo zasluženo pobijedili. Moram pohvaliti cijelu momčad na ovoj utakmici i ovako teškom terenu. Zbilja smo pobjedu zaslužili i odigrali na pravi način, koliko se to moglo. Odlazimo na drugu utakmicu potpuno zadovoljni, s rezultatom koji smo priželjkivali - rekao je privremeni trener Hajduka Hari Vukas nakon utakmice i dodao:

- Htio sam iskoristiti priliku da pohvalim domaćine na velikom trudu da očiste snijeg i da teren bude što bolji. On nažalost nije bio u najboljem stanju, ali za trud ljudima čestitke, također igračima Vinogradara na želje, požrtvovnosti i korektnosti.

Maglica: Ne bismo imali ništa protiv da Hari ostane

- Znali smo da će biti težak teren, trener nas je pripremio na to. Ušli smo jako u utakmicu, Vinogradar je jako nezgodna ekipa. Znali smo da će biti teško, dali smo maksimum i na kraju slavili 3-0, mislim da je bilo zasluženo. Okrećemo se Slaven Belupu - poručio je dvostruki strijelac Maglica.

- Imamo trenera Harija koji je danas odradio odličan posao. Mi treniramo sto posto svaki trening i ne bismo imali ništa protiv da ostane trener - istaknuo je napadač Hajduka.

Kronologija: Vinogradar - Hajduk 0-3 (Kouassi 32', Maglica 67', 71')

VINOGRADAR: Jurić Bare, Vukić, Povrženić, Mačešić, Tomić, Gavarić, Kahrimanović, Galić, Lončar, Abramović, Štulec

HAJDUK: Kalinić, Milović (Vasilj), Maloča, Niżić, Vršajević, Vuković, Sušić, Caktaš, Kouassi (Balić), Vlašić (Bašić), Maglica 

  • 1' Počela je utakmica pred oko 1000 gledatelja. Teren je katastrofalan, domaćini su ga posuli pijeskom nakon što su ga uništili prilikom čišćenja snijega.
  • 20' Težak teren na kojem se Hajduk još teže snalazi. Iako imaju posjed lopte, 'bijeli' teško dolaze do pravih prilika. Kalinić je morao spašavati pred svojim golom pa je zaradio žuti karton.
  • 32' Hajduk je poveo 1-0 golom Jeana Evrarda Kouassija. Tino Sven Sušić dodao je do Mije Caktaša, koji je proslijedio iz prve Vlašiću, a mladi Nikola asistira Kouassiju za vodstvo nakon nešto više od pola sata igre u Mladini.
  • 45' Završilo je prvo poluvrijeme u Mladini. Hajduk vodi 1-0 golom Kouassija.
  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme, Vasilj je ušao umjesto Milovića.
  • 67' Maglica je zabio! Hajduk vodi 2-0.
  • 70' Maglica je zabio drugi gol na utakmici za 3-0 vodstvo Hajduka.
  • KRAJ Hajduk je rutinski slavio u Mladini, uzvrat za tri tjedna na Poljudu trebao bi biti samo formalnost.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener