Obavijesti

Sport

Komentari 573

Eduardo nas spasio blamaže: Hrvatska jedva slomila amatere

Eduardo nas spasio blamaže: Hrvatska jedva slomila amatere
1

Hrvatska reprezentacija umjesto golijade u Vaduzu pošteno se namučila da dođe do 3-2 pobjede nad Lihtenštajnom. Amatere su golovima slomili Eduardo i Rebić

VIDEO

Igor Štimac nakon šokantnog poraza od Škotske na Maksimiru dogovorio je prijateljsku utakmicu protiv slabog Lihtenštajna, protiv kojega bi pobjeda popravila ozračje u reprezentaciji uoči teškog gostovanja u kvalifikacijama protiv Srbije.

No ono što je trebao biti praznik za hrvatske napadače, kojima je cilj bio dobru klupsku golgetersku formu pretočiti u golijadu, u Vaduzu je Hrvatska u frustrirajućem nastupu stigla do teške pobjede nad amaterima iz Lihtenštajna 3-2.

Dva uzastopna poraza od Škotske u kvalifikacijama i Portugala u prijateljskoj utakmici trebali su biti dovoljan motiv da se prekine negativni mini-niz, no činilo se kako su hrvatski reprezentativci mislima već bili u Beogradu.

Potencijalno uvjerljiva pobjeda trebala je uliti samopouzdanje uoči važnog gostovanja na Marakani 6. rujna, a Štimac i njegovi puleni u susjedstvo odlaze s još većim upitnicima na glavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Konkretno po pitanju obrane, koja je neshvatljivo dvaput dopustila realno slabijem Lihtenštajnu da se vrati u utakmicu, dok su napadači morali spašavati stvar.

Konkretno, učinili su to dvostruki strijelac Eduardo da Silva te debitant u A reprezentaciji Ante Rebić.

- Rekao sam jučer da je Lihtenštajn napredovao , nisam iznenađen otporom, bila je to izvrsna utakmica. Suparnik igra koliko mu dopustite, mi smo mu dopustili, protiv jačih to ne smjemo dopustiti. 

Mi smo jako riskirali, Lihtenštajn nije, što je i logično, jer mi se borimo za 1. mjesto, morali smo čuvati noge, nismo išli 100 posto, to je olakšalo posao supariku. No, nije dobro što su nam zabili dva gola, u tom smjeru je išla moja kritika igračima. No, to su dva izvrsna gola, ne događa se svaki dan, samo ponekad - rekao je Štimac nakon utakmice za Jutarnji list.

Hrvatska je, očekivano, od prve minute nametnula svoj ritam, a nakon nekoliko poluprilika, dominaciju je okrunila golom u 21. minuti. Olić je ubacio s lijeve strane na drugu stativu, Mandžukić je glavom loptu proslijedio Eduardu koji je s par metara lakoćom matirao lihtenštajnskog golmana Jehlea.

No samo deset minuta kasnije uslijedio je šok - Lihtenštajn je izjednačio na 1-1! Po desnoj strani probio se David Hasler te je ubacio na drugu stativu, a Mathias Christen je neometan zakucao loptu u Pletikosinu mrežu.

Nesmotrenost obrane 'razljutila' je napadače, koji su prijetili sa svih pozicija, a najveću šansu imao je Olić, koji je u 43. minuti poslao plasiranu loptu s ruba 16-erca u suprotne rašlje, no Jehle je paradom skinuo šut.

U nastavku domaćini su postavili disciplinirani bunker, koji je unio nervozu u hrvatske redove, koji nisu mogli probiti bedem - sve do 67. minute. U tom trenutku zablistao je Ante Rebić, koji je samo četiri minute prije, ulaskom u igru ostvario debi u A reprezentaciju da bi isti okrunio fenomenalnim golom za novo vodstvo od 2-1. Napadač Splita je s 15 metara lijevo iskosa fenomenalno pogodio desnom nogom suprotne rašlje lihtenštajnskoga gola.

U 72. minuti Alen Halilović mogao je riješiti pitanje pobjednika, no umjesto boljeg rješenja da doda Jelaviću, odlučio se za šut, koji je prošao pored gola. Pet minuta kasnije domaćini su to kaznili te ponovno šokirali Štimčeve igrače - Lihtenštajn je izjednačio na 2-2 i to na kakav način! Hasler je ubacio loptu s lijeve strane, a u naletu je Polverino opalio bombu, koju Pletikosa nije mogao skinuti iz rašlja.

Odmah u sljedećem napadu Hrvatska je povela, no sudac je poništio gol označivši zaleđe Eduarda. Srećom, hrvatski Brazilac spasio je stvar zabivši drugi gol, matiravši glavom domaćeg golmana za pobjedu 3-2.

Do utakmice sa Srbijom ostalo je još malo vremena, a izbornik će morati pod hitno nešto poduzeti jer Srbija sigurno neće praštati greške naše obrane, koju su danas izvukli prisebni napadači.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 573
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.