Obavijesti

Sport

Komentari 68

Prihod od utakmice: Dinamo Eni Šarac donirao 85.000 kuna

Prihod od utakmice: Dinamo Eni Šarac donirao 85.000 kuna
3

Iz Maksimira su u ponedjeljak objavili da je od prodaje ulaznica za utakmicu Dinama i Rijeke skupljeno 85.814 kuna za Enu Šarac, koju čeka operacija tumora

VIDEO

Posljednja utakmica 20. kola HNL-a između Dinama i Rijeke imala je humanitarni karakter, a cilj je bio financijski pomoći bolesnoj osječkoj djevojčici Eni Šarac (18), koja boluje od tumora.

Kako je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić najavio, sav prihod od prodanih ulaznica bit će uplaćen obitelji Šarac, za njenu operaciju.

Iz Maksimira su danas objavili da su skupili 85.814 kuna od oko 3000 prodanih ulaznica.

"GNK Dinamo želi zahvaliti svim gledateljima koji su bili na utakmici Dinamo - Rijeka te tako kupnjom ulaznice pomogli u prikupljanju sredstava za Enu. Isto tako, želimo se zahvaliti svim partnerima koji su se odrekli honorara u korist Ene", stoji u priopćenju kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovom uplatom Enin odlazak na dugo priželjkivani operativni zahvat 'cyber knifeom' u Münchenu 1. ožujka postaje sve izvjesniji.

Zdravko Mamić osobno nazvao Eninu mamu

- Osobno nam se u ponedjeljak ujutro javio gospodin Zdravko Mamić i izvijestio nas o prodanim ulaznicama. Pritom je rekao da nam stoji na raspolaganju za sve što nam bude trebalo, pogotovo ako nam zatreba još novca. Zahvalili smo mu se i rekli da je u tijeku još nekoliko akcija kojima se prikupljaju sredstva te da vjerujem da će potrebnih 200.000 kuna biti dosegnuto, priča Biserka Šarac, Enina mama.

Ni Ena nije bila ništa manje optimistična na svojem Facebook profilu glasno ustvrdivši da očekuje već možda i do kraja dana imati cijeli iznos potreban za operativni zahvat, koji se, inače, ne izvodi u Hrvatskoj, a kojim Ena izbjegava 10. otvaranje glave i klasičnu operaciju fizičkog odstranjivanja tumora na mozgu.

- Do ponedjeljka su brojni građani pozivima na telefon 060800335 već osigurali oko 80.000 kuna, no Vlada nije uspjela u nakani da nas oslobodi plaćanja PDV-a na ta sredstva. Nema veze, neka se barem Nori to učinilo, njoj je to bilo puno hitnije i potrebnije! Nama su u tijeku još neke akcije, trebaju se održati još neki koncerti i uistinu ne sumnjam u uspjeh još jednog svehrvatskog vala dobrote - kaže Biserka Šarac.

Eni su prošle godine u Bruxellesu tamošnji liječnici uspjeli operativno odstraniti veliki dio tumora. 'Cyber knife' bi, nadaju se Ena i njezini roditelji, konačno trebao okončati bitku s bolešću koju Ena vodi već 11 godina. Ena odlazi u Zagreb 27. veljače na magnetsko snimanje glave, a dan kasnije putuje u München po konačnu životnu pobjedu.

  • Svi koji žele pomoći da Ena konačno uspješno završi svoju bitku s "podstanarom" mogu uplatiti donacije na žiro-račun u Privrednoj banci Zagreb: 2340009-3104119971.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener