Obavijesti

Sport

Komentari 110

Ćiro bez kupanja: Henriquez u 86. minuti slomio otpor Zadra

Ćiro bez kupanja: Henriquez u 86. minuti slomio otpor Zadra
10

Ćiro Blažević rekao je da će se baciti u more ako njegov Zadar dođe do pobjede protiv Dinama. Zadar je susret završio s devetoricom, a Dinamo pobijedio s 3-1

VIDEO

Hrvatski prvak nastavlja niz neporaženosti u MAXtv Prvoj ligi. U Zadru je Dinamo došao do pobjede 3-1, pa nakon prvih 12 kola ima deset pobjeda i dva remija, uz gol-razliku 30-9. 

Činilo se da bi Ćiro Blažević mogao do iznenađenja nakon što se njegova momčad u prvom poluvremenu odlično otvarala u kontrama. Jedan od rijetkih dužih napada došao je do desnog krila, odakle je Ante Sarić iz prve savršeno ubacio na drugu stativu. 

Šimunić i Sigali pratili su svoje igrače, Ivo Pinto ostao daleko od Ivana Pešića, koji u 22. minuti dovodi Zadrane u vodstvo. Odlična akcija nagrađena je pljeskom dobro ispunjenog stadiona. Vrijedi istaknuti da je Sarić do asistencije došao u prvoj minuti na terenu, jer je u 21. zamijenio ozlijeđenog Ivana Šimurinu

Pjaca izjednačio

Novi problemi s ozljedama stigli su u 27. minuti, kad je Blažević morao poslati na teren Franu Ikića umjesto Jure Jerbića, ali ni to nije pomoglo da Zadar sačuva svoju mrežu. 

U 37. minuti dubinska je lopta došla do Marka Pjace, koji je snažnim udarcem prevario Mladena Matkovića i postavio 1-1. Pjaca je u napadu bio u društvu Machada i Wilsona, dok Soudani, Čop i Fernandez nisu ni išli u Zadar. 

Antolić promašio penal

Prvo veliko uzbuđenje u nastavku bilo je u 75. minuti. Nakon što je Matković odbio jedno oštro ubacivanje s lijeve strane, na odbijancu je Domagoj Pušić zakasnio s uklizavanjem i pokupio je Machada. Sudac Ante Vučemilović-Šimunović dosudio je penal i dao Pušiću žuti karton. 

Međutim, ni to nije pomoglo Dinamu jer je Domagoj Antolić s 11 metara udarcem po travnjaku promašio gol Zadra za par metara. 

Druga je zanimljivost bila na ulasku u posljednjih deset minuta. Zadru se ozlijedio i Theophilus Solomon, a s obzirom na to da je Blažević već napravio sve tri izmjene, Dinamo je do kraja igrao s igračem više. U samoj završnici šepao je i Ivor Weitzer, pa je Zadar praktički završio utakmicu s devetoricom.

Dva gola Dinama u završnici

Brojčanu prednost gosti su iskoristili u 86. minuti. Igrači Dinama izbjegli su offside-zamku, na povratnoj lopti Ibaneza u sredini je sam ostao Henriquez. Nije Čileanac dobro pucao, ali Matković je loptu odbio u svoju mrežu.

Konačnih 1-3 postavio je Franko Andrijašević. Nakon auta s desne strane, Dinamov je veznjak ušao u šesnaesterac i pogodio sami kut u 90. minuti za mirnu završnicu utakmice. 

Dinamo je na vrhu s 32 boda, Zadar je pretposljednji, sa samo dva boda više od Slaven Belupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe