Obavijesti

Sport

Komentari 95

Prosinečki: Hrvatski nogomet me u ovom trenutku ne zanima

Prosinečki: Hrvatski nogomet me u ovom trenutku ne zanima
1

Robert Prosinečki posljednjih godinu i pol dana bio je trener turskog Kayserispora. Zbog loših rezultata krajem godine sporazumno se razišao s vodstvom kluba...

VIDEO

Robert Prosinečki krajem prošle godine pozdravio se s turskim Kayserisporom gdje je bio trener gotovo godinu i pol dana. Zbog loših rezultata sporazumno se razišao s vodstvom kluba. 

- Radi se o jednoj jakoj ligi i izvanrednom klubu. Kao i svugdje u nogometu bilo je uspona i padova. Ovih godinu i pol dana podijelio bi na dvije faze, prvu koja je bila odlična, te drugu koja nije bila najbolja, ali to je tako u nogometu - rekao je Prosinečki. 

Slobodno vrijeme sada koristi za odmor i druženje s prijateljima i obitelji. Nema se želje vratiti u hrvatski nogomet, a novi angažman potražit će ponovo negdje u inozemstvu.

'Hrvatski nogomet me ne zanima'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Već sam puno puta rekao da nemam volje raditi u Hrvatskoj. Hrvatski nogomet me o ovom trenutku ne zanima, ima jako malo dobrih klubova i mnogo problema, prvenstveno financijskih - rekao je Prosinečki u emisiji 'Prva liga' na 24sata TV-u.

Što se tiče odlaska na Svjetsko prvenstvo, Prosinečki smatra da je najvažnije da se Hrvatska kvalificirala. Dodaje da neće biti lako jer je skupina u kojoj se nalazimo iznimno teška, ali uz igrače kao što su Rakitić, Mandžukić i Modrić možemo do drugog kruga. A to bi već bio dobar rezultat, smatra Prosinečki.

'HNS će funkcionirati dok ima rezultata'

Komentirao je i situaciju u HNS-u te odnose s pokojnim Vlatkom Markovićem i Davorom Šukerom.

- HNS će funkcionirati dok ima rezultata. Ne mogu komentirati da li tu nešto ne valja, ali mogu reći da je Vlatko Marković napravio puno toga za hrvatski nogomet, bili smo u dobrim odnosima. Sa Šukerom nisam imao kontakt jer sam bio u Turskoj.

Dolazak Zorana Mamića na mjesto trenera Dinama, Prosinečki smatra logičnim slijedom događaja.

- Nisu imali koga uzeti, pa je bilo logično da dođe Zoran. On najbolje zna igrače, poznaje što se dešava u klubu. Dinamo je počeo bolje igrati otkad je on trener - rekao je Prosinečki.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener