Obavijesti

Sport

Komentari 167

Ramos i Bale za naslov: Luka Modrić primio zlatnu medalju

Ramos i Bale za naslov: Luka Modrić primio zlatnu medalju
10

Europski prvak Real Madrid svladao je najbolju južnoameričku momčad San Lorenzo 2-0 u finalu Svjetskog klupskog prvenstva u Marakešu i uzeo svjetsku titulu

VIDEO

Real Madrid novi je svjetski klupski nogometni prvak. U finalu SP-a u Marakešu najbolja europska momčad svladala je najbolju južnoameričku, San Lorenzo, 2-0 uz po jedan gol u svakom poluvremenu.

Iako se 40-ak tisuća gledatelja nadalo spektakularnom nogometu, on je izostao. "Kraljevski klub" imao je inicijativu gotovo čitavu utakmicu, no ostaje dojam da nije išao "punim gasom". Ipak, i to je bilo dovoljno.

Nakon što je na isteku prve minute Ronaldo na petercu tražio Benzemu, a Francuz se spotaknuo u ključnom trenutku, opasnosti na terenu utihnule su. Išli su nogometaši obje momčadi "u kost", u prvih pola sata palo je 15-ak prekršaja, među kojima i četiri za žuti karton.

A onda se otvorilo Realu. Prvo je Benzema povukao polukontru i uposlio Garetha Balea na lijevu stranu, a šut Velšanina u korner je odbio golman San Lorenza Torrico. Iz njega su Madriđani i poveli; ubacio je Toni Kroos, a Sergio Ramos nadvisio sve i glavom zakucao loptu u mrežu za 1-0.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zabio je španjolski stoper na sličan način i u polufinalu te pokazao da itekako može biti opasan po gol protivnika. Za to je dobio i zlatnu loptu za najboljeg igrača turnira, a Cristianu Ronaldu otišla je srebrna.

Pred kraj prvog dijela Ronaldo se također pokušao upisati u strijelce, ali mu je šut rukom blokirao Kannemann, što gvatemalski sudac López Castellanos nije označio dovoljnim za penal.

U drugo je poluvrijeme Real krenuo kako je završio i prvo - napadački. U prvom valu ofenzive došao je i drugi gol u mreži miljenika pape Franje. Gareth Bale pucao je s 12-13 metara iskosa po sredini, a golmanu San Lorenza Torricu lopta je ispala iz ruku te ispod njega izmigoljila u mrežu.

Već je tad bilo jasno da će Real Madrid uspješno okončati svoje prvo finale Svjetskog prvenstva. San Lorenzo se trudio zabiti makar počasni gol, pucali su Romagnoli i Mercier, ali Iker Casillas odlično je čitao njegove šuteve. I tako obilježio svoj 700. nastup u dresu "los blancosa".

San Lorenzo je tako u prvom nastupu na klupskom SP-u uzeo srebrnu medalju, a Real se nakon neuspješnog četvrtog mjesta na izdanju 2000. te tri interkontinentalna naslova po prvi put može ponositi titulom svjetskog prvaka. Ovu godinu završava s četiri trofeja (Liga prvaka, Kup kralja, europski superkup, klupsko SP).

Modrić došao proslaviti sa suigračima

Iako ga trener Carlo Ancelotti nije mogao voditi na SP zbog ozljede zarađene u reprezentativnoj utakmici protiv Italije na San Siru, Luka Modrić prisustvovao je finalu kao navijač i primio zlatnu medalju.

Auckland Cityju bronca

Novozelandski Auckland City, najugodnije iznenađenje turnira, zgrabio je broncu pobijedivši meksički Cruz Azul 5-3 nakon izvođenja penala. Nakon 90 i 120 minuta bilo je 1-1. Auckland je do medalje došao pobjedama nad domaćinom Moghreb Tétouanom nakon penala, potom je u četvrtfinalu prošao afričkog prvaka Sétifa 1-0, a u polufinalu ga je nakon produžetaka izbacio San Lorenzo 2-1.

Svjetsko klupsko prvenstvo, finale

  • Real Madrid - San Lorenzo 2-0 (Sergio Ramos 37', Gareth Bale 51')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka