Obavijesti

Sport

Komentari 12

Rijeka protiv Standarda traži revanš za poraz iz '86. godine

Rijeka protiv Standarda traži revanš za poraz iz '86. godine
3

Riječani idu po pobjedu koja ih ostavlja u igri za europsko proljeće. Na Kantridi je Standard u Kupu Uefe 1986. pobijedio 1-0, ali valjda će Kek biti bolji od Skoblara

VIDEO

Tomislav Ivić, Milan Rapaić, Ivica Mornar, Vedran Runje... Hrvati su velikim dijelom obilježili povijest Standarda iz Liegea, kluba koji večeras od 19 sati gostuje na Kantridi.

- Znate, svi se u Standardu čude zbog toga što tamo već godinama ne dolaze hrvatski igrači. Naši su igrači u Belgiji ipak ostavili velik trag - javio nam se Ivan Leko, trener belgijskog drugoligaša Leuvena.

Bivši igrač Hajduka već je gotovo deset godina u Belgiji. Igrao je za Club Brugge, Germinal i Lokeren, a od ove godine je postao trener.

Ivan Leko odlično poznaje riječkog suparnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Još sam prošle sezone igrao protiv njih - rekao je Leko i nastavio:

- Srpski trener Ivan Vukomanović potpuno je digao ovu momčad. Otkad je on sjeo na klupu, mnoge su se stvari pokrenule. Nije to ona momčad koja je jedva pobijedila Rijeku u prvom kolu.

Leko dobro zna što je najveća snaga Standard Liegea, pa zbog toga upozorava Riječane.

HNK Rijeka

- S Vukomanovićem igraju presing. Fizički su jaki. Rijeka ne smije gubiti lopte u vezi jer će onda imati velikih problema. Standard baš i ne prašta, kažnjava gotovo sve velike pogreške. Neka se Rijeka posebno pazi Jeffa Louisa. On je jedan od najopasnijih igrača Standarda, strašno je brz - završio je Leko.

Matjaž Kek je svjestan da je Standard puno bolji nego na početku sezone, ali isto tako zna da ima veliku priliku Riječane dovesti pred vrata raja, a to je proljeće u Europi, o čemu prije godinu-dvije dana nitko na Kvarneru nije mogao niti sanjati.

- Peto je kolo Europske lige, a mi smo još u igri za prolazak. To je dokaz da radimo odličan posao. Standard ima sličnu računicu kao mi. I njih pobjeda ostavlja u igri za proljeće u Europi. Moises opet ima problema s ozljedom, neke su se stvari zakomplicirale nakon utakmice u Zadru, ali valjda će sve biti u redu - kaže slovenski strateg Matjaž Kek, koji će pokušati zaustaviti Standard Liege, koji je već dvaput bio koban za Riječane. 

Prvi put 1986. godine u prvom kolu Kupa Uefe. Belgijci su dalje prošli s ukupnim rezultatom 2-1, a na Kantridi su pobijedili 1-0. Na riječkoj je klupi sjedio Josip Skoblar.

Nel Pavletić/PIXSELL

- Tad je Standard bio puno jači od današnje momčadi, ali smo bili blizu prolaska dalje. Nismo baš imali sreće, ali nadam se kako će se naša današnja momčad revanširati Belgijcima - rekao je Mauro Ravnić, legendarni riječki golman.

Tad je za Standard posljednjih dvadesetak minuta na Kantridi odigrao i Jean-Marc Bosman, koji je poslije upamćen zbog čuvenog Bosmanova pravila.

Riječani se nadaju kako će večeras biti nova njihova velika fešta, da će nakon kraja utakmice uz obalu početi veliki vatromet. A kako se tome i ne bi nadali uz ovakvog Andreja Kramarića?! Njegove su majstorije već uništile Feyenoord, upamtila ga je i obrana Seville, a sigurno nešto sprema i za Belgijce. U drugoj utakmici skupine G igraju Feyenoord - Sevilla. Tamo bi našem klubu više odgovarala pobjeda Španjolaca jer bi Sevilla u posljednje kolo, u utakmicu s Riječanima, za dva tjedna ušla potpuno rasterećena, bez imperativa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića