Obavijesti

Sport

Komentari 55

Oni su Real, a mi smo Dinamo: Ruska samba u Areni Zagreb

Oni su Real, a mi smo Dinamo: Ruska samba u Areni Zagreb
5

BRAZILSKI TANDEM U RUSIJI Na krilima Cirila i Pule reprezentativci Rusije su došli do polufinala Eura. Njih su dvojica već godinama najbolji ruski nogometaši

VIDEO

Fukin, Cirilo, Pula... To su tri igrača kojih se “mini vatreni” večeras u Areni moraju najviše čuvati. Cirilo i Pula su Brazilci. Koliko su dobri i moćni, dobro su osjetili Srbi u četvrtfinalu. Brazilci svojim potezima dižu publiku na noge, gotovo ih je nemoguće čuvati.

I Cirilo i Pula igraju za moskovski Dinamo, s kojim  su prije pet godina bili prvaci Europe.

Po uzoru na košarkaške čelnike, i vrhuška ruskog futsal saveza je odlučila kvalitetu reprezentacije poboljšati “kupnjom” stranaca. U njihovu slučaju Brazilaca. Cirilo (32) je prvi dobio rusko državljansto, još 2005., a mjesec dana kasnije već je za reprezentaciju zabijao golove. Rusi su na EP-u 2007. osvojili broncu, a Cirilo je bio najbolji strijelac turnira. Još bolji je Pula (31), koji je rusku putovnicu dobio 2008., a prvi nastup mu je bio na SP-u iste godine. Rusi su igrali odlično, osvojili su četvrto mjesto u Brazilu, a Pula je sa 16 golova bio prvi topnik turnira. 

Kad su shvatili da je uvoz Brazilaca dobar posao, čelnici ruskog saveza su bez kriterija počeli većini Brazilaca u ruskom prvenstvu dijeliti putovnice. No ljutiti navijači su poslali pismo ministru sporta protestirajući protiv invazije Brazilaca u reprezentaciju. Zbog toga je ministar povukao zahtjev za putovnicama Robinhu i Ederu Limi. Cirilo i Pula su odlični i na EP-u u Hrvatskoj. Pula je u tri utakmice postigao gol uz dvije asistencije, a Cirilo je također zabio i jedanput asistirao.

Rusija je bila prvak Europe 1999. godine

Rusi su u finalu prije 13 godina u Španjolskoj šokirali domaćine. Nakon toga su igrali jedan finale, 2005. godine, a dva su puta bili treći. Prije četiri godine su na SP-u u futsalu u Brazilu pobijedili Solomonske Otoke nevjerojatnih 31-2.

U zagrebačku Arenu na polufinale će doći i nekoliko stotina ruskih navijača

Zarade 200 puta manje od ‘velikih’

Darijo Srna i Luka Modrić najplaćeniji su hrvatski igrači. Imaju oko četiri-pet milijuna eura na godinu. Primjerice, najbolji hrvatski malonogometaš Dario Marinović zarađuje oko 25.000 eura na godinu. Luka i Darijo to zarade za dan i pol. 

Lopta za futsal manja je i teža

Futsal se igra loptom veličine četiri, teškom između 400 i 440 grama. Bačena s visine od dva metra, ova lopta ne smije odskočiti manje od 50 i više od 65 centimetara. 

Promjer lopte u futsalu je 21 centimetar, primjerice promjer one za veliki nogomet je 22 cm. Službena lopta Eura u Zagrebu i Splitu je u hrvatskim bojama.  Službeni naziv je adidas Sala 65. Dimenzije gola u futsalu su 3x2 metra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani