Obavijesti

Sport

Komentari 76

Samo u Srbiji: Real i Atletiko igraju el Clásico Donje Jajine

Samo u Srbiji: Real i Atletiko igraju el Clásico Donje Jajine
3

Život u srpskom selu Donjoj Jajini zaustavit će se 28. rujna na 90 minuta jer će Atletiko i Real igrati seoski derbi, malo drugačiji od onog pravog, "el Madrileña"...

VIDEO

Selo Donja Jajina ima 2000 stanovnika i dva nogometna kluba - Real i Atletiko Donja Jajina. U selu nema kafića pa se navijači zagrijavaju ispred dva dućana. Svaki klub ima svoj dućan. 

- Dućani su jako blizu pa se gledamo preko ograde i dovikujemo. Stalno nešto provociraju - govore navijači novoosnovanog Atletika pa dodaju:

- Živimo za 28. rujna kad ćemo igrati prvi "le klasično", tako se zove ovaj naš derbi - rekao je Boban Cvetković, osnivač i predsjednik Atletika.

Real iz Donje Jajine postoji već neko vrijeme, a ime je dobio po nekadašnjem sponzoru, tvrtki Real iz Leskovca. Atletiko je nastao iz inata Realu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Izbacili su me iz kluba pa sam osnovao svoj. Sa mnom je otišlo osam igrača Reala koji su nam sad glavni igrači - objasnio je Cvetković.

Kako je Donja Jajina malo selo svi se poznaju pa nema "zle krvi" među igračima oba kluba.

- Brat i ja smo igrači Atletika, ali ne svađamo se ni s kim iz Reala jer smo do jučer bili suigrači - objasnio nam je Nemanja Bojanić, igrač Atletika. 

Igrači se žale kako atmosferu derbija zagrijavaju stariji mještani Donje Jajine koji nemaju veze s nogometom. O utakmici na kojoj će "vrijeme stati" govore i žene, ali sa strepnjom. 

- Treba pozvati policiju. Ne jedna kola, nego više njih - žali se jedna žiteljica predgrađa Leskovca. 

No angažman svih mještana neće se zaustaviti samo na promociji derbija. Na dan utakmice skupljat će potpise za promjenu imena sela u Madrid kako više ne bi morali skandirati: "Hala, Donja Jajina!".

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...