Obavijesti

Sport

Komentari 61

Schildenfeld: Maksimalno sam spreman, no izbornik odlučuje

Schildenfeld: Maksimalno sam spreman, no izbornik odlučuje
25

Na današnjoj su 'presici' pred novinare izašli Ivica Olić i Gordon Schildenfeld. Stoper je otkrio kako se oporavio od ozljede i da će biti spreman za Brazil na otvaranju...

VIDEO

Iako je za današnju konferenciju za medije bio najavljen Mario Mandžukić , pred medije su izašli Ivica Olić i Gordon Schildenfeld (29) koji je odmah u startu donio dobre vijesti.

- Jučerašnji trening je dobro prošao. Maksimalno sam spreman , ali ne znam hoću li početi utakmicu. Na izborniku je da odluči - rekao je Gordon koji se za mjesto u prvih 11 bori s Dejanom Lovrenom .

- Mislim da smo dovoljno iskusna momčad i bit ćemo spremni za Brazil, želimo uzeti sva tri boda . Imali smo vremena da se pripremimo, a želja nam je proći skupinu. Oni su pod velikim pritiskom jer igraju kod kuće. Nadam se da to možemo iskoristiti i iznenaditi ih na startu SP-a - dodao je Šifo.

Olić: Nadam se da ću igrati

Ivica Olić (34) jedan je od najiskusnijih igrača u hrvatskoj reprezentaciji.

- Naravno da se nadam da ću igrati, no ne znam još na kojoj poziciji.

Hrvatsku reprezentaciju opet su djelomično sastavljale i ozljede.

- One su sastavni dio svake reprezentacije. Uvijek je to šok, no čovjek se mora prilagoditi. Što se tiče transfera, i to je normalno u ovo doba godine. Često se ovih dana piše i priča o Mandži i Rakitiću, no na njih to ne utječe previše.

Hrvatska ima jaku reprezentaciju u Brazilu.

- Mi u ovom trenutku imamo igrača koji igraju u najboljim europskim klubovima, na posljednja dva SP-a nije bilo tako. Ne znam kad su naši igrači igrali u takvim klubovima u tim godinama.

Luiz Gustavo kao da je Nijemac, a ne Brazilac

Prije 12 godina, 8. lipnja 2002., Hrvatska je posljednji put pobijedila na SP-u . Bilo je protiv Italije, a golove su zabili Olić i Rapajić.

- Ozbiljno? Već je prošlo 12 godina? Uh, sjećam se kao da je bilo jučer. Nakon Italije put nam je bio otvoren, a onda smo izgubili od Ekvadora, duplo lošije momčadi od nas - kaže Ola.

U karijeri je igrao s dosta Brazilaca.

- S 18 godina je u CSKA stigao Jo . Već sam na prvom treningu shvatio o kakvom se igraču radi. Bio je i Wagner Love . E, za njega sam mislio da će dugo godina biti glavni u reprezentaciji. No, svaka čast njima, ali Luiz Gustavo iz Wolfsburga je čudo. Atipičan Brazilac, on je zapravo Nijemac. Svaki trening ide sto na sat, što nije tipično za Brazilce. U igri se potpuno podredi kolektivu, što opet nije karakteristika Brazilaca - rekao je Olić.

Thiago Silva i David Luiz su među pet najboljih na svijetu

Namučio je brojne braniče, ali u četvrtak će ga čuvati vjerojatno dva ponajbolja na svijetu.

- Thiago Silva i David Luiz su među pet najboljih. Ali sjetite se Njemačke 2006 . Svi su tada pričali da je to vjerojatno najjači Brazil svih vremena, da nikad nije bila takva momčad, pa smo imali dosta šansi, mogli smo izjednačiti, pa i pobijediti. Budite sigurni da ćemo i u četvrtak imati svoje šanse, a ja sam siguran da će barem jedna lopta završiti iza leđa njihova golmana - rekao je Ola te nastavio:

- Modrić i Rakitić će i na SP-u biti motori reprezentacije. Ne vjerujem da su iscrpljeni od duge sezone, sada su u najboljim godinama. Cijelu sezonu vodili su svoje momčadi do trofeja, a vjerujem da ćemo i mi u Brazilu imati koristi od njihovih fantastičnih lopti. Puno očekujemo od njih i mi i navijači.

Žao mi je što nema Šimunića, izgubio sam partnera za belu

Iz svima poznatih razloga u reprezentaciji više nema Josipa Šimunića .

- Svaki dan se čujemo s Josipom Šimunićem. Žao mi je što ga nema, izgubio sam partnera za belu. Bio mi je cimer. Ali, daje nam podršku, kao da je ovdje s nama - rekao je Ivica Olić.

Teško je ne povući paralelu između Olića i Mandžukića i njihovih karijera u Bayernu .

- Različita je situacija između mene i njega. Ja sam napustio Bayern kada sam imao 32 godine, a Mario je u najboljim godinama. Mandžo se ne vidi u filozofiji nogometa novog trenera te želi promijeniti klub. Podržavam ga u tome, siguran sam da će naći sredinu gdje će nastaviti sa svojim dobrim igrama - zaključio je Olić.

Pokretanje videa...

PIXSELL VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani