Obavijesti

Sport

Komentari 118

Senzacionalan transfer: Niko Kranjčar ponovno u Hajduku?!

Senzacionalan transfer: Niko Kranjčar ponovno u Hajduku?!
1

TAJNA OPERACIJA Niko Kranjčar (30) ima još godinu dana ugovor s Dinamo Kijevom, no želi ga raskinuti. Počeo je inicijalne pregovore o povratku na Poljud...

VIDEO

Operacija povratka Nike Kranjčara na Poljud strogo je čuvana tajna, ali doznajemo kako su kontakti već uspostavljeni te kako postoji obostrani interes. Malo manje od devet godina nakon što je otišao u Portsmouth, Niko bi mogao opet odjenuti bijeli dres.

Naravno, cijeli posao je zasad još prilično daleko od realizacije jer Hajduk nije jedina opcija donedavnom hrvatskom reprezentativcu, ali priča je i daleko od bilo kakve znanstvene fantastike. Prvi i osnovni problem je to što Kranjčar ima ugovor s kijevskim Dinamom do ljeta 2016. godine. Međutim, Ukrajinci na njega ne računaju, Niki se također ne vraća u Kijev i raskid tog ugovora praktički je pitanje dana. Nakon toga kreće potraga za novim klubom, a tu bi Hajduk, prema dostupnim informacijama, trebao biti u prilično dobroj poziciji.

Kranjčar je Hajduk napustio posljednjeg dana kolovoza 2006., nakon sezone i pol u bijelom dresu otišao je u Portsmouth i započeo svoju inozemnu priču. Na rastanku je poslao emotivno pismo suigračima i klubu koji ga je objeručke prihvatio nakon ružnog rastanka s Dinamom.

Nisam imao vremena oprostiti se od vas, što ne znači da neću, nadam se da ću uskoro dobiti koji slobodan dan, da dođem osobno zahvaliti na svemu što ste učinili za mene”, napisao je prije devet godina na komadu papira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prolazili su dani i godine, pismo je zaboravljeno, no sad dobiva sasvim novi smisao. Kranjčar bi mogao doći u Split, ali ne da se oprosti nego da odigra još sezonu, dvije ili tri pred splitskom publikom.

Nakon devet godina inozemstva, tijekom kojih je igrao za Portsmouth, Tottenham, kijevski Dinamo te QPR, povratak kući čini se kao najizglednija opcija. Budući da je na čelu zagrebačkog Dinama i dalje garnitura koja ga je potjerala iz kluba, jasno je kako Niko neće u Maksimir, a to značajno povećava Hajdukove šanse. U karijeri je dovoljno zaradio i, osim kluba, važan mu je i grad u kojem će živjeti, a to je također faktor koji bi mogao prevagnuti u korist povratka u Split.

Realizira li se ovaj pomalo i senzacionalan transfer, Niku Splićani vjerojatno neće dočekati onako spektakularno kao u zimu 2005., ali sigurno bi opet postao njihov ljubimac. S navršenih 30 godina Niko nije više igrač kakav je bio kad je prvi put došao, no njegovo znanje i nikad nije bilo upitno. Hajduku bi bio veliko pojačanje, on zasad još razmišlja, ali sve upućuje na moguć i vrlo realan dogovor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener