Obavijesti

Sport

Komentari 25

Šimić za 24sata: Hrvatskoj je poraz od Grčke dobro došao

Šimić za 24sata: Hrvatskoj je poraz od Grčke dobro došao
1

Ne vjerujem da igrači nemaju motiva igrati. Pitanje je trenera koliko ih uspijeva motivirati. Protiv Estonije bi bili aspolutni favoriti, rekao je proslavljeni reprezentativac

VIDEO

Proslavljeni hrvatski reprezentativac s najviše nastupa u nacionalnom dresu Dario Šimić gostovao je u vijestima 24sata TV-a u kojima se osvrnuo na završetak regularnog dijela kvalifikacija za Euro 2012.

- Hrvatska je i dalje u igri za Europsko prvenstvo. Bliži smo Euru nego u kvalifikacijama za SP 1998., ali više od neuspjeha me brine igra - rekao je Šimić i dodao:

- Uvijek je trener taj koji prima najviše zasluga kad igramo dobro, a i najviše kritika kad igramo loše jer on motivira igrače.

Bivši igrač Dinama, Intera, Milana i Monaca svjestan je da današnja reprezentacije više nije nalik u onoj u kojoj je on igrao do umirovljenja 2008.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Reprezentacija igra ispod svog renomea. Bilić je tu već pet godina. Na početku je igrala fenomenalno, ali je počela lagano padati u ovim kvalifikacijama. Dok smo igrali prije četiri godine atmosfera je bila fenomenalna - kazao je Šimić te se dotakao gorućeg problema - motivacije.

- Ne vjerujem da igrači nemaju motiva igrati, pitanje je trenera koliko uspijeva motivirati

Hrvatska će u četvrtak doznati protivnika u doigravanju koje je treće po redu od osamostaljenja. Protekla dva, za Svjetsko prvenstvo 1998. i Euro 2004. smo uspješno riješili svladavši Ukrajinu te Sloveniju.

- Za Svjetsko prvenstvo nismo imali toliko iskustva te nismo bili favoriti. Sad imamo više samopouzdanja, odlično smo reagirali nakon teške utakmice u Grčkoj. Dobro je da se ova situacija dogodila da prodrma izbornika i igrače, da pobijede i daju 100 posto. 

Osvrnuo se i o Sammirovom statusu oko reprezentacije.

- Sammir je kvalitetan igrač. Trebamo biti oprezni da ga Hrvatska ne bi izgubila. U Dinamu igra jako dobro i radi razliku. 

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija je na rasporedu u četvrtak, a mogući protivnici Hrvatskoj su Crna Gora, BiH, Turska i Estonija.

- Protiv Estonije smo uvijek pobjeđivali. Bi li bismo apsolutni favoriti, s Turskom bi bili izjednačeni, a Bosna i Hercegovina te Crna Gora su jako neugodni.

Ishod u kvalifikacijama odredit će u budućnost Slavena Bilića na kormilu reprezentacije.

- Jako mu je teško nakon pet godina, puno je dao reprezentaciji. Ovo će biti prevaga da li je bio uspješan ili ne. Ne smije se zaboraviti uspjeh četvrtfinala iz Austrije - rekao je Šimić i prokomentirao moguće Bilićeve nasljednike.

- Kranjčar i Štimac mogu napraviti dobar posao. Kranjčar ima više iskustva, a Štimac je bio trener, sportski direktor i kandidat za predsjednika saveza, ali treba se još dokazati kao trener.

Dario Šimić nedavno je osnovao i nogometni sindikat koji se zalaže za zaštitu nogometaša na svim razinama HNL-a.

- Stanje u nogometu je jako loše. Devet od 16 klubova ne dobivaju plaće. Svaki radnik ima pravo primiti plaću i mora promijeniti radno mjesto ako ne primi plaću devet mjeseci. Oni su taoci cijelog sistema. Prosjek kašnjenja je pet mjeseci, a situacija je radikalno loša - zaključio je Šimić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz