Obavijesti

Sport

Komentari 120

"Slavim 18, sanjam kako rušim Dinamo i slavim titulu na rivi"

"Slavim 18, sanjam kako rušim Dinamo i slavim titulu na rivi"
3

E SAD ME CIJENE Lani nitko nije na mene obraćao pažnju, a sad viču: ‘Ne puštaj ga samog, drži ga...’, kaže hajdukovac Nikola Vlašić koji danas slavi 18. rođendan

VIDEO

Postajem punoljetan, mogu voziti automobil, glasovati ili samostalno potpisati ugovor, ali taj jedan dan mi neće ništa bitno promijeniti u životu, kaže nam Nikola Vlašić, koji danas slavi 18. rođendan.

Prednost punoljetnosti je i to što se može odseliti od roditelja, no Nikola se samo nasmijao na tu mogućnost.

- Preselio bih se ja, ali ne bih daleko. Maminu spizu i ‘servis’ ništa ne može zamijeniti. Možda jedino da se preselim u stan u istoj zgradi, da sam blizu, ali da ipak imam svoja vrata, ha, ha.

Primijetio sam ove godine da više paze na mene. A lani nitko nije obraćao pozornost 

Posebnog slavlja neće biti, a najljepši dar bila bi mu pobjeda protiv Istre. Jer nogomet mu je doručak, ručak i večera. Iako tek postaje punoljetan, već je odigrao 55 utakmica u dresu Hajduka, zabio šest golova, uz deset asistencija, a upisao se i u povijesne knjige rekorda kao najmlađi strijelac Hajduka u prvenstvu i u Europi.

- Ne bih puno mijenjao u dosadašnjoj karijeri, možda jedino da sam dao još koji gol ili da zbog potresa mozga nisam preskočio Dnjipro i Dinamo... - rekao je Nikola i dodao:

- Iskreno, uopće se ne osjećam mladim. Bez obzira na godine, osjećam respekt i u svlačionici i kod protivnika na terenu. Primijetio sam ove godine da više paze na mene, stalno govore: ‘Pazi Vlašića, preuzmi Vlašića, ne ostavlja ga samog’... A lani nitko nije ni obraćao pažnju na mene.

Veliku pažnju na njega obraća i trener Burić.

- Imamo odličnog trenera, koji nas sa stožerom drži pod kontrolom. Atmosfera je sjajna, igraju oni koji to zasluže na treninzima i to se vraća dobrim rezultatima.

O borbi za naslov prvaka zasad ipak ne želi...

- Ni ne pričamo o tome, idemo utakmicu po utakmicu pa što bude. Ali da možemo skinuti Dinamo, možemo. Vidjeli ste zadnji derbi, mogli smo lagano dati dva-tri gola.

Kao i svaki rođeni Splićanin, tako i ja sanjam naslov prvaka i slavlje s našim navijačima na rivi. Valjda će mi se ta želja ostvariti - kaže Nikola.

O odlasku u inozemstvo još ne razmišlja.

- Neće taj dan tako brzo doći. Lijepo mi je, ne ide mi se nikamo iz Splita, a ima i puno toga što mogu popraviti u igri. Odnedavno nam mjere trčanje na utakmicama i imam dobre rezultate, samo mi fali više sprintova. Nije tu u pitanju spremnost nego navika, više volim igrati s loptom u nogama i driblati.

Kad smo već kod snova, ima Nikola još jedan...

- Uvijek sam razmišljao pozitivno, pa tako gledam i na budućnost. Zašto sutra ne bih zaigrao za najveći klub na svijetu? Ne priznajem nikome da je bolji dok to ne pokaže na terenu - kaže ambiciozni Vlašić.

Ostane li na putu kojim je krenuo, nije nemoguće da Blanka uskoro postane “Niksijeva sestra”...

Uh, gdje sam ja još od Blanke...

Bila je najbolja atletičarka na svijetu i ona može sve što poželi. Gdje sam ja od nje... Da, nogomet i Hajduk u Splitu su broj jedan, ali još je Blanka daleko popularnija od mene, kaže Nikola.

Savjeta upija i od 20-godišnjaka

Na zadnjem okupljanju U-21 reprezentacije družio se s Marijem Pašalićem.

- Dao mi je neke korisne savjete, prije svega da ne ‘poletim’. Nije puno stariji, ali puno je toga već prošao - priča Vlašić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu