Obavijesti

Sport

Komentari 74

Rog i Belle približili splitovce 4. pretkolu EL, pao i Černomorec

Rog i Belle približili splitovce 4. pretkolu EL, pao i Černomorec
11

U prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige na Parku mladeži Split je pobijedio Černomorec iz Ukrajine 2-0 golovima Roga i Bellea i došao blizu prolaska dalje...

VIDEO

Marko Rog i Henri Belle junaci su najveće pobjede Splita u povijesti u europskim natjecanjima. Na Parku mladeži crveni su svladali Černomorec iz Odese 2-0 u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige i tako napravili veliki korak prema doigravanju za grupnu fazu ovog klupskog natjecanja.

Nevjerojatno disciplinirano djelovali su nogometaši Splita u utakmici najavljenoj kao najvećoj ikad na Parku mladeži. Černomorec je stigao pomalo podcijenivši crvene koji su im to naplatili s kamatama. Izuzev opasnijeg napada u 10. minuti, kada su tražili penal zbog navodnog igranja ruke Darija Rugaševića, gosti nisu napravili praktički ništa u protivničkom šesnaestercu.

S druge strane, Split je zasluženo došao do vodstva u 25. minuti. Upravo je Rugašević s lijeve strane uputio savršenu prizemnu povratnu loptu Marku Rogu, a 19-godišnji bivši veznjak Varaždina precizno pogodio suprotni kut za 1-0.

Isti je igrač devet minuta prije predaha iz velike daljine natjerao gostujućeg golmana na lijepu obranu prizemnog udarca, a onda je zbog manjka koncentracije u domaćim redovima Opasanenko mogao izjednačiti da je iz voleja uspio pucati malo niže. Ipak, Split je izdržao, a u nastavku i prelomio dvoboj.

Već u trećoj minuti drugog dijela domaćin je opet poentirao preko ubačaja s boka. Ovaj put kobna je za Ukrajince bila desna strana; ubacio je Radotić, a Henri Belle glavom se naklonio i poslao loptu u drugi kut za velikih 2-0.

Neposredno nakon drugog gola splitovci; prije svega Glumac i Belle; mogli su zabiti i treći gol koji bi potpuno slomio Černomorec, ali nisu pogađali okvir. Iako su gosti dominirali u posjedu lopte, u završnici su tek uspjeli uputiti jedini udarac u okvir gola koji je Andrija Vuković lijepo uhvatio.

Proslavit će crveni ovu večer, imaju i zašto...

Europska liga, 3. pretkolo

  • Split - Černomorec 2-0 (Rog 25', Belle 48')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka