Obavijesti

Sport

Komentari 32

Split oslabljen u Torinu: Belleu odbijena viza, Erceg ozlijeđen

Split oslabljen u Torinu: Belleu odbijena viza, Erceg ozlijeđen
4

Uoči ovogodišnjih kvalifikacija, od četiri hrvatska predstavnika, nogometašima Splita davalo se najmanje izgleda za prolazak i plasman u jednu od skupina Europske lige

VIDEO

No nakon sedam odigranih utakmica, u kojima nijednom nisu poraženi, igrači Ivana Matića s puno optimizma očekuju utakmicu u Torinu.

- Veseli me što smo uopće došli u ovu situaciju, da sami u zadnjih 90 minuta odlučujemo o plasmanu u Europsku ligu. To je velika stvar i za naš klub, i za HNL, da smo se mi tako dobro suprotstavili jednom velikom klubu poput Torina. Svjesni smo njihove kvalitete, no i mi imamo znanja i sposobnosti da taj važan ogled barem malo zakompliciramo. Veseli nas i vrhunski ambijent, pun stadion će biti prema najavama, očekujem da ne podlegnemo ambijentu i pritisku, s naše strane ćemo učiniti da utakmica bude što neizvjesnija – kazao je trener Ivan Matić, koji ne osjeća strah.

- Ne plašim se, uzbuđen jesam, jer je utakmica takvog karaktera, ali straha nema ni kod mene, ni kod igrača. Oni su svjesni važnosti ove utakmice, zaslužni su za sve ovo i raspoloženje im je pozitivno.

Na put sa samo 17 igrača

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nevjerojatan splet okolnosti doveo je Matića u nezavidnu situaciju, da u Torinu na raspolaganju ima samo 17 igrača. S popisa za Europu od ranije su trojicu poslali na posudbe, mladoga Jukića su kao prekobrojnog pustili na ekskurziju, no onda se ozlijedio Erceg, a talijansko je veleposlanstvo odbilo Belleu izdati vizu zbog posebnog režima prema državljanima Kameruna!?

- Kadar je na našu žalost reduciran, pogotovo prema naprijed i na put vodimo sve koji su raspoloživi – zaključio je Matić.

Jedan od rijetkih igrača s međunarodnim iskustvom u redovima Splita je Mate Bilić, koji upozorava na kvalitetu protivnika.

- Torino je agresivan, nastojat će nas razvući i riješiti utakmicu u prvih pola sata. No bez obzira što će nekima ovo biti prvo takvo iskustvo, nadamo se pozitivnom rezultatu, a nadam se kako će i ostali hrvatski predstavnici proći dalje. Idemo pokušati napraviti podvig.

Mladi moraju uživati

Savjet mlađim suigračima je neobičan.

- Neka igraju opušteno i neka uživaju. Ostvarili smo povijesni uspjeh i sada želimo uživati u ovoj utakmici, u prekrasnom ambijentu i nadmetanju s njihovim reprezentativcima. Nisu ni oni nepobjedivi, rekao sam u svlačionici da ja vjerujem u prolaz.

A za prolaz treba postići gol.

- Ako želimo ući u EL, moramo zabiti. Svjestan sam da se to očekuje od mene, no nije bitno tko zabije.

Split (4-2-3-1)

  • Vuković – Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević – Vidović, Dujmović – Bagarić, Rog, Glavina - Bilić

Torino (3-5-2)

  • Padelli – Bovo, Glik, Moretti – Darmian, Nocerino, Vives, El Kaddouri, Molinaro – Barettio, Quagliarella.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića