Obavijesti

Sport

Komentari 16

Split predstavio novog trenera: Mršić potpisao na dvije godine

Split predstavio novog trenera: Mršić potpisao na dvije godine
4

Sad sam napokon u klubu koji je na svom mjestu, koji je uz bok Dinamu, Hajduku, Rijeci, Slaven Belupu, rekao je Stanko Mršić na predstavljanju u svom novom klubu

VIDEO

Najdugovječniji HNL trener Stanko Mršić dugi je niz godina vodio davljenike, uglavnom klubove u borbi za opstanak. Često je bio ogorčen nepravdom koja mu je nanesena, pa je na novinarsko pitanje hoće li i njegovoj muci doći kraj, jednom zgodom odgovorio:

- Jednom ću i ja obuči odijelo, staviti kravatu i biti trener koji će razmišljati o igri i naslovu prvaka.

Dugo je čekao, no na koncu je, čini se, ipak dočekao prigodu, danas je i službeno potpisao dvogodišnji ugovor i predstavljen je kao novi trener Splita.

- Imao sam u nesreću da sam nekako uvijek dolazio u klubove u kojima nije bilo novaca. Sad sam napokon u klubu koji je na svom mjestu, koji je uz bok Dinamu, Hajduku, Rijeci, Slaven Belupu... i u kojem će se tražiti i odgovarajući rezultati - kazao je novi trener, koji se zahvalio predsjedniku Slavenu Žužulu na povjerenju. 

- Split je grad moje mladosti, klub u kojem sam dobio nogometno ime i prezime. Tri godine sam proveo ovdje i učinit ću sve da klub bude na boljim pozicijama nego do sada, znači da uđemo u borbu za Europu i sami vrh ljestvice. 

Za Split potpisao i Stankov sin

Mršić je dobio i prvo pojačanje, na predstavljanju je bio i njegov sin Antonio, koji je stigao iz Zadra kao pojačanje u napadu 'crvenih'.

- Do sada smo dva puta radili skupa, on zna da će morati biti puno bolji i da će morati raditi više od drugih da bi se nametnuo - pohvalio je sina Mršić senior, a ni junior nije ostao dužan.

- Kod njega sam najviše naučio i napredovao, očekujem da ću i ovoga puta dignuti svoju igru na višu razinu. Drago mi je da dolazim u ambiciozan klub, do sada sam se sa Zadrom borio za opstanak i očekujem da mi ovo bude odskočna daska.

Iako su ga tražili i Dinamo i Hajduk i Rijeka, odlučio se za Split.

- Split je bio najkonkretniji, ambicija predsjednika i sportskog direktora me privukla i vjerujem da je Split za mene bio najbolji odabir.

Žužul: Prijelazni rok još nije ni počeo, bit će novih vijesti

Predsjednik Slaven Žužul bio je sretan što je u njegovom mandatu jedan igrač Splita postao i trener.

- Drago mi je da je Stanko tu. I kao čovjeku i kao Imoćaninu. Moj je, neka naše blagoslovljene krvi – nasmijao se predsjednik, a na primjedbu kako Imoćani nisu baš složni dodao: 

- Nismo složni u Imotskom, ali kad odemo u svijet onda jesmo. 

Žužul kaže kako je zadovoljan rezultatima, kako nije rezultat uvijek najvažniji. No, ipak je najavio da želi napraviti korak naprijed. 

- Naši ciljevi se znaju i zato će u narednim danima biti još predstavljanja novih igrača - kazao je Žužul i zaključio:

- Prijelazni rok nije ni počeo, iako se već piše svašta, da dolaze Mate Bilić, Lima... Niti smo ih zvali, niti je to istina. Sačekajte do ponedjeljka, bit će novih vijesti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca
EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama