Obavijesti

Sport

Komentari 1

Split se protiv Zagreba vraća u realnost HNL-a: "Po tri boda"

Split se protiv Zagreba vraća u realnost HNL-a: "Po tri boda"
2

Nogometaše Splita nakon neuspješnog uzvrata u Torinu u 4. pretkolu EL očekuje gostovanje u Kranjčevićevoj protiv Zagreba. Iako su se potrošili, žele sva tri boda...

VIDEO

Od hrvatskih predstavnika nogometaši Splita bili su najveće iznenađenje kvalifikacija za Europsku ligu. Sa sedam utakmica bez poraza i "nulom" iz prve utakmice otputovali su u Torino tražeći čudo, prolaz u jednu od skupina. Držali su se do samog kraja, no nisu uspjeli .

Sad im predstoji povratak domaćim obvezama . Prva od njih već je u nedjelju, utakmica protiv Zagreba u Kranjčevićevoj (nedjelja, 21 sat).

- Nijedan poraz nije ugodan, određeno pražnjenje sigurno postoji . Uvjetovano je velikom važnošću utakmice i načina na koji smo ispustili prolaz - kazao je trener crvenih Ivan Matić .

VIDEO

- Čeka nas još važnija utakmica jer znamo koji su naši ciljevi . Ništa osim pobjede nas ne zanima jer nam je ona važna za održanje priključka s vrhom ljestvice – dodao je Matić koji glavni razlog ispadanja iz EL i nešto lošijih rezultata u domaćoj ligi pronalazi u slaboj realizaciji .

- Tim segmentom ne možemo biti zadovoljni. Stvaramo prilike, ali ne zabijamo i nadam se da ćemo protiv Zagreba biti puno bolji u tom segmentu.

S obzirom na to da nema Roce (kartoni) te Bilića i Ercega koji su ozlijeđeni, bit će to itekakav hendikep za ionako slabašan napad u koji se vraćaju Belle i Cikalleshi . S druge strane, Zagreb se pripremao tijekom tjedna, osokoljen bodom protiv Dinama .

- Naša su prednost iskustvo i agresivnost . U Europi smo pokazali karakter, u stanju smo odgovoriti ovakvim zahtjevnim utakmicama i to ćemo pokušati iskoristiti.

Kao nagradu za dobre igre u Europi, Galović , Bagarić i Rog dobili su pozive izbornika reprezentacije U-21 Nenada Gračana , a Rog je u petak potpisao i profesionalni četverogodišnji ugovor .

S trenerovim riječima složio se i Mario Kvesić .

- Europu smo odradili korektno , no sada se moramo okrenuti domaćim obvezama. Sve osim tri boda u našu korist bilo bi iznenađenje. Moramo zadržati ozbiljnost i koncentraciju . Torino je puno kvalitetnija momčad od Zagreba i, uspijemo li u tome, neće biti problema .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica