Obavijesti

Sport

Komentari 134

Split i Hajduk bez pobjednika u derbiju, zabili Maglica i Galović

Split i Hajduk bez pobjednika u derbiju, zabili Maglica i Galović
19

Splitski derbi na Parku mladeži nije ponudio atraktivan nogomet niti pobjednika, ali jest golove. Maglica je zabio za vodstvo 'bilih', a crvenima je bod donio Nino Galović

VIDEO

Znalo se da splitski nogometni prvoligaši nisu u osobito dobroj formi u zadnje vrijeme, ali utakmica na Parku mladeži mogla je ponuditi i kudikamo više od dva gola koja su gledatelji vidjeli u prvom poluvremenu. Bilo kako bilo, crveni i bijeli podijelili su bodove, u splitskom okršaju u sklopu devetog kola MAXtv Prve lige bilo je 1-1.

Bez Maloče, Milovića i Anđelkovića trener Hajduka Igor Tudor postavio je kombiniranu postavu u kojoj su šansu dobila i neka imena s klupe. No i takav, virozom desetkovani Hajduk bio je nešto aktivniji u početku utakmice. Pokušavali su Maglica, Sušić i Milić, nije išlo. Ali onda se u 27. minuti otvorila rupa u obrani domaćih koju su "bili" lijepo iskoristili.

Loptu je na lijevoj strani dobio Sandro Gotal i lijepo primijetio Maglicu na drugoj stativi kojemu s pet metara nije bilo teško pogoditi nebranjenu mrežu za 1-0. Unatoč tom golu, nije se Hajduk previše razmahao; bolje rečeno Split je i nakon primljenog gola bio jak u sredini terena, s dosta faula.

Nakon jednog takvog, ali u korist domaćih, pao je izjednačujući gol. Igrala se 40. minuta kada ubačaj u šesnaesterac Hajduka Kalinić nije uspio izbaciti, a nakon "flipera" lopta dolazi do Nine Galovića. Kapetan crvenih ne griješi u dobroj situaciji i vraća neizvjesnost u utakmicu.

U nastavku je tempo igre očekivano malo pao, što je urodilo i prilikama u korist crvenih. Split je već u 50. mogao preokrenuti iz slobodnog udarca Mate Bilića koji je Kalinić krajnjim naporom preusmjerio u prečku, a pucao je i Cikalleshi, albanski reprezentativac, poslije solo-akcije sredinom drugog poluvremena. Probali su s klupe gostiju dobiti na svježini s Nikolom Vlašićem koji se vratio na travnjake nakon višetjedne pauze, ušao je i Milevski, ali nikako Hajduk nije mogao zaprijetiti.

U samoj završnici Bagarić je mogao šokirati Tudorovu momčad kada je s 20-ak metara gađao suprotni kut, ali Kalinić je po tko zna koji put bio heroj svoje momčadi. Split je uzeo bod vjerojatno svjestan da je mogao i do tri, ali teško da će biti nezadovoljni.

Ovakvim rezultatom Hajduk je pao na četvrto mjesto s 11 bodova (bodom manje od Zagreba), a Split je sedmi sa svega dva boda manje od svog gradskog rivala.

MAXtv Prva liga, 9. kolo

  • Split - Hajduk 1-1 (Galović 40', Maglica 27')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe