Obavijesti

Sport

Komentari 18

Nekoć kapetani, danas treneri: Repriza finala sa SP-a 1998.

Nekoć kapetani, danas treneri: Repriza finala sa SP-a 1998.
7

Francuska i Brazil od 21 sat na Stade de Franceu igraju prijateljsku utakmicu koja je repriza finala 1998. Tada su kapetani bili sadašnji izbornici, Deschamps i Dunga

VIDEO

Didier Deschamps i Carlos Dunga. Ponovno jedan protiv drugoga. Ovoga puta na klupama reprezentacija. Francuska i Brazil večeras od 21 sat igraju prijateljsku utakmicu na Stade de Franceu. Prije 17 godina Deschamps i Dunga bili su kapetani u kultnom finalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

VIDEO

Zinedine Zidane zabio je dva gola Brazilcima, Emanuel Petit jedan za veliko slavlje "tricolora" i njihov prvi svjetski naslov u utakmici u kojoj je brazilski Ronaldo bio neprepoznatljiv u odnosu na ono što je pokazivao do tog finala.

- Svaki poraz je bolan. A tek kad izgubite u finalu svjetskog prvenstva... To je posebno težak udarac - prisjetio se brazilski izbornik Carlos Dunga finala prije 17 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Francuska je imala strašnu momčad. Bilo je teško nešto napraviti. Moramo učiti iz onoga što se dogodilo u Belo Horizonteu - kazao je Dunga o katastrofi protiv Njemačke na prošlom Svjetskom prvenstvu.

Youtube

Didier Deschamps stao je u obranu Brazilaca.

- Od tada sam vidio puno dobrih stvari u momčadi Brazila. Radi se o zemlji nogometa. Njihovi igrači stvarali su povijest. Oni su sinonim za ovaj sport. Dunga? On je bio fantastičan igrač. Igrali smo na istoj poziciji i za njega imam samo riječi hvale.

Slobodnjak za povijest

Francuska i Brazil odigrali su brojne velike utakmice u povijesti. Od polufinala Svjetskog prvenstva u Švedskoj 1958. godine kad je Brazil slavio na krilima neponovljivog Pelea, do četvrtfinala Svjetskog prvenstva 1986. godine kad je Platinijeva Francuska uzvratila Brazilcima nakon penala.

Jedna utakmica između ove dvije momčadi ostat će u posebnoj kategoriji. Francuska i Brazil igrali su uoči SP-a 1998 . Završilo je 1-1, a gol koji je zabio Roberto Carlos ušao je u povijest kao jedan od najljepših slobodnjaka ikad. Radilo se o "projektilu" koji je zaobišao "živi zid" Francuske i završio u mreži zbunjenog Fabiana Bartheza.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener