Obavijesti

Sport

Komentari 116

Štimac priznao: Sigurno je da je moja odgovornost najveća...

Štimac priznao: Sigurno je da je moja odgovornost najveća...
1

Od tri utakmice u Zagrebu samo je protiv Srbije bila dobra atmosfera, a tu atmosferu je kreirao protivnik. U ostalim utakmicama bila je otužna atmosfera, kaže Štimac

VIDEO

Teško mi je izdvojiti nešto u dosadašnjem dijelu karijere, ja sam uvjeren da najbolji dio moje priče tek dolazi. Bilo je lijepo od malih nogu, ali evo kao trener se najbolje osjećam. Tu sam svoj na svome i znam što treba raditi - rekao je izbornik Igor Štimac u gostovanju u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom lagano.

U utorak na Hampden Parku Hrvatska igra protiv Škotske. Iako smo osigurali dodatne kvalifikacije, pobjeda se nameće kao imperativ zbog podizanja atmosfere.

- Bitno je pobijediti i vratiti samopouzdanje. Imamo 12 igrača sa žutim kartonima i suca iz Rumunjske koji voli dijeliti kartone. Igrači će morati paziti kako ne bi propustili prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija. Moramo biti dovoljno zreli. Ja vjerujem u svoje igrače i vjerujem kako ćemo se vratiti na pravi put - rekao je Štimac te se osvrnuo na atmosferu u reprezentaciji.

- U ekipi je atmosfera uvijek ista. To je nekima teško shvatiti pa pokušavaju narušiti mir. Mi se okupljamo pet puta godišnje, a treba naglasiti kako igračima puno teže zbog toga pada poraz u reprezentativnom dresu nego u klupskom.

Izbornik je pod velikim pritiskom, ali tvrdi kako se s njim može nositi.

- Mene pritisak prati od 17. godine kada sam potpisao za Hajduk. U tome živim 30 godina. Ja se pitam da li bih mogao živjeti bez pritiska - rekao je Štimac te dodao:

- Bilo bi puno lakše doći do rezultata kada bi svi stali iza reprezentacije. Ako ja ne zaslužujem podršku, onda su tu igrači koji zaslužuju pomoć. Ja ću tu biti još možda godinu dana, a oni tu ostaju  - rekao je izbornik te dodao:

- Od tri utakmice u Zagrebu samo je protiv Srbije bila dobra atmosfera, a tu atmosferu je kreirao protivnik. U ostalim utakmicama bila je otužna atmosfera. Žao nam je i teško zbog toga.

- Od mene se od prvog dana tražilo ostavku, još od prvog poraza od Švicarske. Ja u nijednom trenutku nisam razmišljao o ostavci - rekao je Štimac te dodao:

- Naravno da ćemo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

- Ja sam najodgovorniji za rezultat. Neki pokušavaju prebaciti odgovornost na igrače, ali ja sam odgovoran za rezultate - zaključio je Štimac.

Tu ništa ne štima(c): 5 velikih zabluda našeg izbornika Igora

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu