Obavijesti

Sport

Komentari 57

Štimac, Pamić ili Ivo Šušak: Ostanak u ligi im je 'jackpot'

Štimac, Pamić ili Ivo Šušak: Ostanak u ligi im je 'jackpot'
1

MATEMATIKA Deset bodova u zadnjih šest kola trebalo bi nam biti dovoljno, kaže Ivo Šušak, trener Osijeka. Slavonski se prvoligaš bori s Istrom 1961 i Zadranima...

VIDEO

Pred Ivom Šuškom, Igorom Štimcem i Igorom Pamićem mjesec je istine. Posljednji izravno ispada, deveti ide u razigravanje, a osmi će osigurati izravan ostanak u ligi. Do kraja je još samo šest kola.

- Šteta što smo propustili veliku priliku u Splitu. Da smo na kraju barem dohvatili bod - pojadao se Ivo Šušak nakon što je Osijek u Parku mladeži “prosuo” 2-0 protiv domaćina.

Muči Šuška i ozljeda njegova ponajboljeg igrača Aljoše Vojnovića.

- Čim je on izašao iz igre, pali smo. Aljoša nam je najvažniji igrač, ozlijedio je mišić i neće moći igrati tjedan dana. Propustit će Dinamo i Zagreb - rekao je Šušak, koji već sutra s Osijekom dolazi u Maksimir.

- Doma moramo dobiti Zagreb, Istru i Slaven Belupo. Kod Dinama, Hajduka ili Rijeke moramo ‘otkinuti’ bod. Vjerujemo da će deset bodova biti dovoljno za ostanak. Znate, nikad nisam bio u ovakvoj situaciji. S momčadima sam uvijek bio pri vrhu - kaže Ivo Šušak i dodaje:

- Bit će sigurno dramatično do posljednjeg kola. Borimo se, nema predaje i nadam se da ćemo na kraju biti nagrađeni.

Istome se nadaju i Zadrani koji, za razliku od Osječana, nešto lakše protivnike imaju u gostima.

Na Stanovima će Zadar ugostiti Hajduk, Rijeku i Lokomotivu. Ako bude igrao čvrsto i dobro kao protiv Dinama, onda nikome neće biti lako u Zadru.

Protiv Dinama je Zadranima nedostajalo malo sreće. Ivan Krstanović promašio je dvije velike prilike, a imao je zicer za bod u samoj završnici.

- Više žalim za onom prvom prilikom. To sam morao zabiti - rekao je poslije jučerašnjeg treninga centarfor Zadra.

U srijedu Ivan Krstanović i društvo idu u goste u Kranjčevićevu kod “njegova” Zagreba koji je nakon pobjede nad Lokomotivom praktički osigurao ostanak i kreće prema borbi za Europsku ligu.

- Imamo težak raspored, ali ako smo mogli odigrati onako dobro protiv Dinama, sigurno možemo i u Zagrebu - kaže Krstanović.

Igor Štimac ima iskustva u borbi za ostanak. Izborio je ostanak na klupi Cibalije i na klupi Zagreba, a nakon dolaska na Stanove obećao je istu stvar i navijačima Zadra. Morat će bivši izbornik nadmudriti imenjaka Pamića i staroga lisca Ivu Šuška. Ostanak u ligi je kao “jackpot”.

Raspored do kraja:

  • Osijek: Dinamo u gostima, Zagreb doma, Hajduk u gostima, Istra 1961 doma, Rijeka u gostima i Slaven Belupo doma
  • Zadar: Zagreb u gostima, Hajduk doma, Istra 1961 u gostima, Rijeka doma, Slaven Belupo u gostima i Lokomotiva u gostima
  • Istra 1961: Slaven Belupo doma, Lokomotiva u gostima, Zadar doma, Osijek u gostima, Dinamo doma i Zagreb u gostima
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani