Obavijesti

Sport

Komentari 18

Štimac: Poteškoće bi Škotima mogle i pomoći, nisu bezazleni

"Nemamo neku tradiciju protiv Škotske, igrali smo triput, sva tri puta remi. Nadalje, svjesni smo i neugodne tradicije u lipnju, dva moje prethodnika su pala baš tada"

VIDEO

Da, Pletikosa nam je došao. A on je uvijek u dobrom stanju, pa i sada. Zadovoljan je, ostvario je dobar status. Biti kapetan u stranom klubu, znam koliko treba podnijeti žrtve za to, kako se treba nametnuti. Za njega se ne bojim, važno nam je da se on osjeća tako samouvjereno, rekao je Igor Štimac novinarima samo nekoliko trenutaka nakon što se hrvatski golman pojavio na vratima hotela "As" u Zagrebu kako bi se priključio pripremama za dvoboj protiv Škotske u petak.

Potom je izbornik upozorio.

- Ne mislimo da je utakmica bezopasna. Uostalom, nemamo neku tradiciju protiv Škotske, igrali smo triput, sva tri puta bez pobjednika. Svjesni smo i neugodne tradicije u lipnju, dva moje prethodnika su pala u lipnju. Nisu se zbog toga i plasirali na velika natjecanja. Moramo do uspjeha, jer nam on jamči mir u ljetnim mjesecima i mirnu pripremu za gostovanje u Srbiji.

Škotskoj će nedostajati nekoliko važnih igrača, a samo dva boda iz šest utakmica govore da su jedna od najslabijih reprezentacija u skupini A.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nemojmo se zavaravati, izgledno može biti da su poteškoće kod Škota i njihova prednost. Možda će njima te promjene u sastavu pomoći. Ne dolazi Škotska bez imperativa, budite sigurni. Škotska pošto-poto mora doći do četiri boda u preostalim utakmicama kako bi izbjegla bacanje u zadnju jakosnu skupinu europskog nogometa. U nogometu uvijek ima imperativa. Poznajem Strachana, znam kako razmišlja, on nas dolazi pobijediti. Bitno je da i publika koja nas je često nosila bude pozitivna. Neka nas dođe podržati.

Uslijedilo je pitanje tko će u momčad umjesto Ćorluke i Modrića.

- Sve ćemo odlučiti poslije treninga. Mene veseli što je Schildenfeld u formi. Što se tiče uloge zadnjeg veznog imamo tu ljudi, ali odluka će doći zadnji dan. Tu su Kovačić, Badelj i Ademi... Moram reći da je Jelavić saniran, još imamo dva treninga s malo više impulsa i buđenjem mišića. U srijedu ćemo imati osnovni taktički trening, isprobat ćemo varijante za utakmicu.

Ivan Perišić za kraj se osvrnuo na odlazak iz Dortmunda.

- Kada sam odlazio iz Borussije u siječnju znao sam da će napraviti velike stvari u Ligi prvaka. Nimalo ne žalim, odlučio sam se na to. U Wolfsburgu su me ozljede gurnule unatrag. No, ide u zadnje vrijeme, bit će mi sve bolje. Jednim dijelom sam otišao u Wolfsburg kako bih redovitije igrao. Želim u reprezentaciju dolaziti spreman, u natjecateljskoj formi. Sada treniram šest tjedana punom snagom i posve sam spreman.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka