Obavijesti

Sport

Komentari 310

Štimac je srušio 'svoj' Hajduk: Svaki njihov poraz boli i mene

Štimac je srušio 'svoj' Hajduk: Svaki njihov poraz boli i mene
9

Zadar je pobijedio Hajduk na Stanovima 2-0 što mu je prva pobjeda protiv splitskog kluba nakon 2011. godine. Ikić i Krstanović srušili su splitsku momčad u 32. kolu

VIDEO

Nakon sedam utakmica bez pobjede, pet promjena trenera, ispadanje iz Kupa od gradskog rivala i napada navijača na igrače, Hari Vukas probudio je "bile" s dvije pobjede u nizu. No ubrzo je došlo bolno prizemljenje. Štimčev Zadar, posljednja momčad lige, pobijedila je Hajduk na Stanovima 2-0 golovima Ikića i Krstanovića.

Zadar je vrlo dobro počeo. Domaći su tražili penal u 11. minuti nakon starta Milovića nad Krstanovićem. Samo pet minuta kasnije, Zadar je poveo na Stanovima. Terkeš je ubacio iz kuta, Franek Ikić je bio na pravom mjestu i zabio za vodstvo Zadra. Sjajno izveden korner i zbunjenost Hajdukove obrane koju koriste domaći. 

Hajduk je u prvom poluvremenu protiv posljednje momčadi lige imao tek jedan udarac na gol, jedan korner i 49 posto posjeda lopte. U drugom je to već bilo puno bolje. Hajduk je pritisnuo Zadrane, stvorio je nekoliko dobrih šansi, poput one Antona Maglice, kad je napadač Hajduka išao sam na golmana, ali je nesebično dao povratnu loptu, umjesto da sam završi akciju. Pokušao je Vukas s izmjenama, ali uzalud.

Zadar je opasno prijetio iz kontranapada, iz jednog takvog 10 minuta prije kraja utakmice umalo su zabili za 2-0, ali Surač je pucao kraj gola. Ono što tad nisu zabili, ušlo je u 90. minuti utakmice. Sjajna kontra Zadra, Pešić je prošao po lijevoj strani, a Krstanović je samo trebao podmetnuti nogu za 2-0 i potvrdu Zadrove pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prva je ovo Zadrova pobjeda protiv Hajduka nakon 2011. godine kad je bilo 1-0. Važna tri boda za Zadar koji se izjednačio s pretposljednjom Istrom i Osijekom (30 bodova). Hajduk je ostao na trećem mjestu s  43 boda i propustio se odmaknuti Lokomotivi koja je ostala na samo bod iza njega.

Vukas: Zadar nas je čak rutinski dobio

Bili smo bolji od Hajduka u svim segmetnima igre. Mogli smo pobijediti i uvjerljivije. Dobro, imali smo i jedno panično razdoblje, ali sami smo si krivi za to. Prezadovoljan sam. Igrači su pokazali kako se igra za svoj klub - rekao je Igor Štimac na 'presici'.

- Boli me svaki Hajdukov poraz, ali sad mi bol ublažava sreća što sam donio Zadru s ova tri boda - dodao je Štimac.

Hari Vukas je nakon dvije pobjede u nizu izgubio utakmicu.

- Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Presudilo je prvo poluvrijeme. Nismo igrali svoju igru, imali smo neke šanse, ali nismo bili koncentrirani. Zadar je pred kraj došao do rutinske pobjede - rekao je trener Hajduka Hari Vukas.

HNL, 32. kolo:

  • Zadar - Hajduk 2-0 (Ikić 16, Krstanović 90)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 310
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram