Obavijesti

Sport

Komentari 8

Stipica: Završit ću pravo iako mi je nogomet sada prioritet

Stipica: Završit ću pravo iako mi je nogomet sada prioritet
1

Jedno je igrati protiv domaćih momčadi, a posve drugo protiv renomirane momčadi iz Serie A. Svakako da imamo veliki motiv da ih pobijedimo, rekao je Goran Milović

VIDEO

Akademski dio Hajdukove obrane, magistar kineziologije Goran Milović i student treće godine prava Dante Stipica, najavili su sutrašnji prijateljski ogled s talijanskim Udineseom kao utakmicu koja će im dobro poslužiti kao test trenutačne vrijednosti.

Iako je Tudor najavio kako će u rođendanskom ogledu s talijanskim Udineseom koristiti sve igrače, odnosno, kako će kombinirati momčad, nema sumnje da će mu to biti dobar test forme momčadi.

- Startali smo s dvije pobjede u proljetni dio sezone, no jedno je igrati protiv domaćih momčadi, a posve drugo protiv renomirane momčadi iz Serie A. Svakako da imamo veliki motiv da ih pobijedimo - kazao je Goran Milović, jedan od onih koje Tudor nije kritizirao zbog nezalaganja i loše igre protiv Hrvatskog dragovoljca.

- Svaka trenerova kritika je na mjestu, na poluvremenu nas je digao i u 20-ak minuta smo riješili pitanje pobjednika. Ušli smo u utakmicu malo uspavano, kao da je bilo manjka motiva u nama, a to se nama kao profesionalcima ne bi smjelo događati. Ovo nam je velika opomena, na sreću nije nas skupo koštala kao primjerice ona u Osijeku iz prvog dijela sezone. Mi nemamo nekog ekstra pojedinca, nemamo Ibrahimovića kojem daš loptu i on sve sam riješi. Igramo kao momčad i iz dobre igre momčadi iskoči neki pojedinac koji zabije gol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Proteklog vikenda bilo je dosta iznenađenja, koja su Hajduk učvrstila na drugom mjestu prvenstvene ljestvice. 

- Liga 10 je koncentrirala kvalitetu u manje momčadi, a sad su svi prošli još jedne pripreme, tako da nigdje neće biti lako doći do bodova. Nekima je poraz Rijeke u Zadru iznenađenje, no u Zadru nitko lako ne uzima bodove. Nama su porazi Rijeke i Splita išli na ruku, ali mi gledamo samo na sebe i želimo što duže biti uz bok Dinamu na vrhu ljestvice. 

'Znam sve o Udineseu, bit će poseban motiv braniti Di Nataleu'

Nakon ozljede Lovre Kalinića priliku je ugrabio Dante Stipica, koji je solidno odradio svoj posao u dvije utakmice protiv Splita i Hrvatskog dragovoljca.

- Dok sam bio rezerva proživljavao sam Kalinićeve obrane kao svoje. Trenirao sam i spreman dočekao svoju priliku. Nije mi drago što se kolega ozlijedio, no pokušat ću priliku koju sam dobio iskoristiti, pokušat ću donijeti Hajduku što više bodova - kaže Stipica, kojem će Udinese biti posebno drag protivnik jer obožava Serie A. 

- Znam sve o njima, o našim igračima koji su tamo, ali poseban motiv bit će mi braniti udarce Di Natalea, svi znamo kakav je to igrač.

U nepuna dva mjeseca radio je s Tonćijem Gabrićem, Tomislavom Rogićem i Zoranom Varvodićem, no česte promjene trenera ne smatra problemom.

- U omladinskom pogonu radio sam s Gabrićem i Varvodićem, tako da mi to neće biti ništa posebno novo. Svaki trener ima svoj stil rada, meni su odgovarala sva trojica - diplomatski je odgovorio Stipica, manirom budućeg pravnika.

- Na trećoj godini prava sam, pokušavam biti redovit koliko je to moguće, no nije lako. U srednjoj školi bio sam odličan učenik, no tada mi je prioritet bila škola. Sada sam stavio nogomet u prvi plan, ali namjeravam završiti i fakultet. Uoči odlaska u Tursku položio sam Obiteljsko pravo, mučila me asistentica godinu dana... Tijekom priprema sam se malo opustio, nisam učio. Bitna je volja, ako želiš, to ćeš i postići - zaključio je golman Hajduka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem