Obavijesti

Sport

Komentari 23

Subašić potvrdio: Svi govore da nam u Monaco stiže Falcao

Subašić potvrdio: Svi govore da nam u Monaco stiže Falcao
3

Monaco je proslavio povratak u prvu ligu, a naš Danijel Subašić nominiran je za najboljega golmana u Francuskoj. Na ljeto bogati gazda kreće po velika pojačanja

VIDEO

Kad je u pola prošle sezone napustio Hajduk i potpisao petogodišnji ugovor sa zadnjom momčadi druge francuske lige, mnogi su posumnjali u zdravi razum Danijela Subašića. No bio je to mudar potez, jer nekad veliki Monaco se othrvao problemima i potpomognut novcem ruskog milijardera Dmitrija Ribolovljeva tri kola prije kraja Ligue2 vratio se u Ligue1, a Subašić je pobjedu nad Nimesom i povratak u prvu ligu proslavio paradom ispred suigrača koji su pozirali klupskom fotografu. Naravno, u majici Hrvoja Ćustića.

- Od kad je preminuo nikad nisam stao na gol bez majice s njegovim likom. On je moja inspiracija i njemu i svojoj obitelji posvećujem ovaj uspjeh - kazao je Subašić, koji je pozvan na prestižnu svečanost u Pariz, gdje će se okupiti najbolji francuski nogometaši. Subašić je nominiran za najboljeg golmana.

- Sretan sam i zadovoljan, kako povratkom u prvu ligu, tako i nominacijom. To mi je najbolja nagrada i motivacija za daljnji napredak. Nije mi toliko važno hoću li osvojiti nagradu, no lijepo je znati da te prate i cijene, da ću se naći uz bok igračima poput Ibrahimovića.

Prije je cilj bio povratak u prvu ligu, a sada je gazda najavio da će kupiti desetak pojačanja, kaže Subašić

Od kad je dvije trećine vlasništva nad sedmerostrukim prvakom Francuske kupio Ribolovljev, koji je 'pun ko brod', navodno je težak deset milijardi eura, Monaco je prodisao punim plućima.

- Od kad je gazda kupio klub sve je krenulo naprijed. Na početku sezone cilj je bio povratak u Ligue1, a sada je najavio kako će kupiti desetak pojačanja, te kako je cilj za sljedeću sezonu plasman u Europu. Ušao je nakon pobjede u svlačionicu, čestitao nam i kazao: 'Sad počinju prave stvari'.

Gazda je široke ruke, mogla bi pasti i dodatna premija.

- Mogla bi, pogotovo ako u zadnje dvije utakmice protiv Le Mansa i Toursa osvojimo barem jedan bod, što bi nam i matematički donijelo prvo mjesto ispred Guingampa.

Na meti gazde su Falcao, Mourinho, Lampard, Adebayor...

U Francuskoj se digla velika prašina jer Monaco ima 'povlašteni status', zbog toga što mu je sjedište u 'poreznoj oazi', te za razliku od ostalih klubova pod okriljem FFF ne mora plaćati dodatne poreze. Priča se da je Ribolovljev naumio za 60 milijuna eura iz Atletico Madrida dovesti Kolumbijca Radamela Falcaa, navodno je želja i Jose Mourinho, spominju se Frank Lampard, Emanuel Adebayor, Benoit Assou – Ekotto, Lisandro Lopez, Daniel van Buyten...

- Ne znam za ostale, ali ovdje se naveliko priča da je Falcao dogovoren i da sigurno dolazi, a što se tiče Mourinha, u to ne vjerujem. Ovdašnji novinari dosta su pisali da Ranieri neće dobiti priliku voditi momčad u prvoj ligi, no ja u to ne vjerujem. On je vrhunski stručnjak i ne vidim razloga da ga mijenjaju.

Slavlje je bilo skromno.

- Izašli smo na piće, bit će vremena za pravo slavlje kad završi prvenstvo.

Prije su svi mislili da je lud, a sada...

Život u Monacu je život iz bajke, a Danijel ga dijeli s Jerkom Mikulićem, kojeg je doveo iz Zadra.

- Uživamo, nadam se da će Jerko ostati i dalje, zadovoljni su s njim, zaposlili su ga... Inače, u Monacu je jako puno poznatih, nedavno je na naš trening navratio i Novak Đoković, koji je liječio zglob kod našeg liječnika. Upoznao sam i Lewisa Hamiltona, svako malo navrati i princ Albert, kod kojeg ćemo na prijem 25. svibnja, nakon što završi prvenstvo...

A onda pravac - reprezentacija.

- To je šlag na tortu svega lijepoga što se događalo ove sezone. Na početku su mislili da sam lud, danas bi se rado mijenjali sa mnom.

Još jedan detalj iz Monaca Subašić posebno pamti.

- Gol postignut Boulogneu iz slobodnog udarca, s ruba kaznenog prostora. Moj prvi, a ujedno i prvi put nakon 1962. da je golman zabio u Francuskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka