Obavijesti

Sport

Komentari 159

Rijeka izborila Europsku ligu! Mišković: "Cilj je Liga prvaka"

Rijeka izborila Europsku ligu! Mišković: "Cilj je Liga prvaka"
7

Rijeka je 2. godinu zaredom osigurala plasman u skupine Europske lige! U sjajnom uzvratu u Tiraspolu bijeli su slavili 3-0 golovima Moreire (ag), Kramarića i Moisésa

VIDEO

Rijeka je na najbolji mogući način odradila uzvrat doigravanja za Europsku ligu u Tiraspolu. Kekovi izabranici dobili su Sheriff 3-0 i tako s ukupnih 4-0 drugu sezonu uzastopno izborili plasman u skupine ovog europskog klupskog natjecanja!

Vodeći gol za Riječane bio je djelo domaćeg stopera Liggera Moreire (autogol), malo prije predaha pogodio je Andrej Kramarić, a priču je u 61. minuti krasnim šutom zaključio Brazilac Moisés.

Šesta kvalifikacijska pobjeda bijelih

Matjaž Kek sjajno je zaključio kvalifikacije Rijeke i pobijedio i šestu utakmicu zaredom. Najave su govorile kako ništa nije gotovo, no nade po Moldavce trajale su manje od pola sata. A onda su na scenu nastupili efikasni bijeli...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igrala se 29. minuta kada je Josip Brezovec ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane, a na prvoj stativi domaći stoper Ligger Moreira u skoku s Moisésom glavom je prevario Degru i povećao prednost za hrvatskog doprvaka.

U finišu prvog poluvremena bilo je zanimljivo na obje strane. Samardžić je u 39. minuti u zadnji čas izblokirao šut Leonela Olimpija na petercu, a tri minute poslije Isa je propustio najbolju šansu Sheriffa u prvom poluvremenu kada je s desetak metara iskosa nečuvan pucao pored gola. Rijeka je opet ubojito uzvratila...

Kramarić ubio svaku nadu Moldavcima

Minutu prije odlaska na predah Riječani su odigrali akciju koja je počela još od Vargića, nanizali puno dodavanja sve do ulaska u šesnaesterac domaćih gdje je Leovac na drugoj stativi pronašao Kramarića, a riječkom velemajstoru nije bilo teško zabiti za 2-0 i praktično rješenje utakmice već u prvih 45 minuta.

Ako je i bilo onih najgorljivijih optimista u moldavskim redovima, oni su definitivno izgubili svaku nadu nakon sat vremena igre. Zoran Kvržić sedam minuta nakon ulaska s klupe podvalio je loptu Moisésu, a Brazilac iz okreta sjajno pogodio suprotni kut domaćeg gola za konačnih 3-0!

Sheriff spustio oružje u finišu

Do kraja utakmice Moldavci su imali premoć u posjedu lopte, ali nisu imali previše želje napadati jer je zaostatak bio jednostavno prevelik. Rijeka je mudro čuvala stečeno i završnicu dočekala uzdignutih ruku.

Lijepa riječka priča i ove će sezone dobiti novo važno poglavlje. Kantrida će ugostiti neke od velikih europskih imena, a bijeli su pokazali da prošlosezonsko sudjelovanje u Europskoj ligi nije bio samo izlet, nego potvrda kvalitetnog dugotrajnog rada svih klupskih struktura.

Bijeli se na krčki aerodrom vraćaju oko 1 sat poslije ponoći gdje će ih nesumnjivo dočekati brojni članovi Armade i drugi prijatelji kluba.

Mišković: Ponosan sam

Ponosan sam što sam Riječanin, što sam Hrvat. Pokazali smo još jedanput da se u Rijeci igra dobar nogomet. Ne razmišljamo o očekivanjima u skupini, ali ako ovako nastavimo, cilj nam je ući u Ligu prvaka jedan dan, rekao je predsjednik Rijeke, Damir Mišković.

Brezovec: Nećemo biti prolaznici u skupini

Hvala navijačima i suigračima na sjajnoj utakmici. Uvjeren sam da u skupini nećemo biti prolaznici. Svi smo kao jedan i pokazat ćemo još više, rekao je Josip Brezovec, a Andrej Kramarić je dodao:

- Naša prekrasna priča se nastavlja. Sve ove dane naporno smo radili i zaslužili Europsku ligu.

Europska liga, 4. pretkolo

  • Sheriff - Rijeka 0-3 (Ligger Moreira 29' (ag), Kramarić 44', Moisés 61')
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov