Obavijesti

Sport

Komentari 646

Hrvatska otvara Mundijal '14. protiv Brazilaca u Sao Paulu!

Hrvatska otvara Mundijal '14. protiv Brazilaca u Sao Paulu!
21

Hrvatska će otvoriti Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine protiv Brazilaca u Sao Paulu! "Kockasti" su izvukli skupinu A s Brazilom, Meksikom i Kamerunom!

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorit će Svjetsko prvenstvo 2014. godine s domaćinom Brazilom 12. lipnja u Sao Paulu! Hrvatska je u skupini A s Brazilom, Meksikom i Kamerunom. 

Ždrijeb Svjetskog prvenstva 2014. godine:

  • SKUPINA A: Brazil, Hrvatska, Meksiko, Kamerun
  • SKUPINA B: Španjolska, Nizozemska, Čile, Australija
  • SKUPINA C: Kolumbija, Grčka, Obala Bjelokosti, Japan
  • SKUPINA D: Urugvaj, Kostarika, Engleska, Italija
  • SKUPINA E: Švicarska, Ekvador, Francuska, Honduras
  • SKUPINA F: Argentina, Bosna i Hercegovina, Iran, Nigerija
  • SKUPINA G: Njemačka, Portugal, Gana, SAD
  • SKUPINA H: Belgija, Alžir, Rusija, Južna Koreja

Spektakularna skupina i šansa da se predstavimo svijetu protiv jedne od najboljih momčadi u povijesti i peterostrukog svjetskog prvaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ždrijeb jubilarnog 20. svjetskog prvenstva donio nam je veliku čast. Mundijal se nakon 64 godine vraća u Brazil, a Hrvatska je izvučena pred više od pola milijarde ljudi koji su sve pratili preko malih ekrana. 

- Odgovaraju nam Brazilci, oni gaje stil nogometa sličan našem. Brazil i Hrvatska idu dalje iz ove skupine - rekao je legendarni Ćiro Blažević za HRT.

Treća sreća protiv Brazila

Protiv Brazila ćemo igrati treći put u povijesti. Remizirali smo s njima 2005. godine u Splitu (1-1), kad je Niko Kranjčar zabio na Poljudu. Na otvorenju SP-a 2006. godine u Berlinu izgubili smo 1-0. 

Meksiko smo dvaput dobili, Kamerun je nepoznanica

Protiv Meksika smo igrali triput, dvaput smo ih dobili, na Maksimiru 1992. godine 3-1 i na turniru u Seulu 1999. godine 2-1. No oni su nas dobili na startu Mundijala 2002. godine. Protiv Kameruna nikad nismo igrali...

Što nakon utakmice s Brazilom?

Hrvatska će nakon otvaranja SP-a protiv Brazila 12. lipnja u Sao Paulu igrati protiv Kameruna 18. lipnja u Manausu. Dakle selimo u Amazonu. Posljednja utakmica skupine je ponovno na obali, protiv Meksika 23. lipnja u Recifeu.

Italija je bila ona nesretnica

Ždrijeb je počeo prebacivanjem jedne od 9 država iz četvrtog bubnja u drugi "šešir". To je zapalo Italiju koja je završila u skupini D s Kostarikom, Engleskom i Urugvajem. 

Bosna i Hercegovina na Messija

Bosna i Hercegovina također je dobila atraktivnu skupinu. Naši susjedi izvukli su Argentinu, Iran i Nigeriju i završili su u skupini F.

Španjolska i Nizozemska otvaraju skupinu B

Španjolska, Nizozemska, Čile i Australija. Ove četiri reprezentacije čine skupinu B koju spektakularnom utakmicom otvaraju Španjolska i Nizozemska.

Njemačka i Portugal otvaraju skupinu G

Kuglice su htjele da se u prvoj utakmici otvaranja skupine G sučele Njemačka i Portugal. S njima su u skupini još Gana i SAD.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 646
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...