Obavijesti

Sport

Komentari 8

Tip dana: Metalurg pobjeđuje, Černomorec je mislima u Kupu

Tip dana: Metalurg pobjeđuje, Černomorec je mislima u Kupu
1

Donedavno se ova utakmica najavljivala kao ključna u borbi za Europu. No, Metalurg je svoj izlazak na euro scenu već osigurao kroz prvenstvo, a gosti kroz Kup...

VIDEO

Tijekom cijelog proljetnog dijela prvenstva iz oba tabora najavljivali su kako će ova utakmica biti vrlo važna u borbi za europske pozicije, no s obzirom da je Černomorec do Europe već došao preko kupa, a Metalurg kroz prvenstvo, ova utakmica se pretvorila od iznimno važne do samo formalne.

Metalurg je u finiš sezone ušao u gotovo nevjerojatnoj formi. U posljednjih sedam kola ostvarili su čak šest pobjeda i remi primivši svega dva gola. Jedino čime bi ipak mogli biti  motivirani danas jest osveta jer ih je Černomorec u dva navrata ove sezone svladao, među ostalim izbacio ih i iz kupa.

- Mi ćemo sigurno ići na pobjedu. Ovaj susret obećava jednu zanimljivu borbu i ne može biti drukčije kada se sreću dvije momčadi iz top šest prvenstva bez obzira na važnost ili nevažnost bodova - istaknuo je branič Polevoj.

Domaćini danas imaju gotovo kompletan udarni sastav na raspolaganju, izuzev defanzivca Mkrtčjana koji je suspendiran, no velikih promjena u odnosu na prošlotjedni susret s Vorsklom ne bi trebalo biti.

Za momčad Černomoreca motivacija bi pak mogla biti izrazito velik problem jer ne samo da nemaju velikog razloga juriti bodove, već ih za samo tri dana čeka finalni okršaj kupa Ukrajine s moćnim Šahtjorom što im je nedvojbeno najvažnija utakmica sezone.

Sasvim je stoga moguće da trener gostiju posegne za određenim rotacijama kako bi udarni igrači što odmorniji dočekali finale.

- Protiv Metalurga svakako imamo šanse i to smo već dokazali. U ovoj utakmici zanimat će nas samo pobjeda i ništa drugo - poručio je trener gostiju, no to je zvučalo poprilično neuvjerljivo.

Što se tiče izostanaka, branič Bergera i prvi strijelac Bakaja blizu su oporavka, no mala je šansa da će zaigrati danas s obzirom da su izbivali više od dva mjeseca, a od sigurnih izostanaka tu je još ozlijeđeni napadač Šatskij. 

Prognoza: Metalurg Donetsk – Černomorec Odessa , tip:  1

Metalurg je već u dokazano dobroj formi, a osobito na domaćem terenu gdje imaju četiri uzastopne pobjede. Kod kuće im je iznimno teško postići gol - u posljednjih sedam susreta na svom terenu samo su jednom vadili loptu iz svoje mreže. Iako motivacije u ovom susretu nemaju zbog nekakve bodovne važnosti, tu su ipak važne dvije stvari. Ovo im je posljednja utakmica sezona pred domaćom publikom i prilika za osvetu Černomorecu, koji ih je svladao posljednja dva puta i izbacio iz kupa ranije ove sezone. 

Černomorec pak s druge strane, kao što je navedeno u najavi, za samo tri dana čeka najvažnija utakmica sezone u smislu finala kupa protiv Šahtjora. Ne samo da koncentracija neće biti na maksimumu, već je vrlo lako moguće da neki od standardnih prvotimaca dobiju poštedu za ovaj susret. Čak su tražili i odgodu susreta, no do toga na kraju nije došlo. Na raspolaganju još uvijek nemaju prvog strijelca Bakaja koji je blizu oporavka, ali neće nastupiti danas. Nema niti rezervnog napadača Šatskog (svega 6 nastupa ove sezone) za kojeg je sam trener rekao da je šteta što se ozlijedio na treningu jer bi danas sigurno igrao, što upućuje na namjeru da će danas priliku dobiti igrači koji su do sada dobivali minutažu na kapaljku. 

Jednostavno Metalurg u ovom susretu djeluje kao jasan favorit koji je u odličnoj formi i ima više razloga za igru od gostiju koji bi ovaj dvoboj najradije preskočili da ikako mogu.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu