Obavijesti

Sport

Komentari 8

Trebotić član najučinkovitijeg kluba u Europi: 'Odlični smo'

Trebotić član najučinkovitijeg kluba u Europi: 'Odlični smo'
1

Mađarski Videoton u 13 je utakmica isto toliko puta i pobijedio, a gol razlika im je 43-5. Zadnji gol za pobjedu Videotona nad Diosgyorom zabio je naš Dinko Trebotić

VIDEO

Trenutačno najučinkovitija momčad u Europi nije ni Barcelona, ni Real, nije ni Bayern, ni Manchester City... Najučinkovitiji je mađarski Videoton, koji je u 13 utakmica prvenstva i kupa upisao isto toliko pobjeda, uz gol razliku 43-5. Zadnji gol za pobjedu Videotona nad Diosgyorom zabio je naš Dinko Trebotić.

- Igramo odlično od starta sezone, no moram priznati kako nisam očekivao da ćemo baš ovoliko dominirati - otkrio nam je Trebotić, koji je nekako potiho iz Lokomotive ljetos prešao u Videoton.

Stariji se prisjećaju dvoboja Videotona i sarajevskog Željezničara, iz vremena kad su Mađari čak i slavni Real pobijedili u Madridu. Klub je u međuvremenu promijenio ime u Fehervar i potonuo u prosjek, no opet je vratio ime Videoton i ponovno se diže.

- Ambiciozni su, žele osvojiti naslov prvaka, ali i igrati značajniju ulogu u Europi. Iznenadio sam se kad su me ljetos kontaktirali, kazali su kako su me dugo pratili... Kad su pristali platiti odštetu Lokomotivi, shvatio sam koliko su ozbiljni, a kad su mi ponudili uvjete, dileme više nije bilo. Klub je sjajno organiziran, imaju daleko bolje uvjete i od Hajduka i Lokomotive, primjerice šest pomoćnih terena. Po prvi put se borim i za naslov prvaka, tako da zaista uživam u Mađarskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tajne uspjeha nema, posložen klub, kvalitetni igrači i dobar trener.

- Stvarno smo dobri, ima nekoliko vrlo kvalitetnih igrača, poput Portugalaca Caneire i Oliveire, tu su i dva Srbina Pajović i Nikolić, nekoliko dobrih Mađara... Stigao mi je i suigrač iz Lokomotive Marko Pajač. Trener Joan Carrillo nas je dobro pripremio i posložio, odlično guramo i u prvenstvu i u oba kupa, za sada smo neporaženi, nadam se da će to i potrajati - kaže Trebotić, koji je zadovoljan svojim igrama.

- Krenuo sam dobro, onda sam dvije utakmice pauzirao zbog ozljede zadnje lože, sad se pomalo vraćam, eto, zabio sam i prvi gol.

Za Dinka je ovo godina za pamćenje, inozemni transfer, borba za naslov prvaka, ali i ženidba i prinova u obitelji.

- Baš se nekako sve poklopilo. Ljetos sam se oženio, a supruga Tena je prije tri tjedna rodila kćerkicu Nikki.

Supruga Tena kćer je nekadašnjeg igrača Dinama Mladena Munjakovića, a kćerkica Nikki dobila je ime po Dinkovom ocu Nikši. Djevojke su trenutno u Zagrebu pa Dinko svaki slobodan trenutak koristi da ih obiđe.

- Još neko vrijeme će ostati u Zagrebu, no čim kćerkica malo ojača, doći će one ovdje kod mene. Za sada imam dosta slobodnog vremena, pa sam uglavnom sa suigračima, odemo i do Budimpešte...

Najučinkovitiji u Europi

  • Videoton (Mađarska) 13-0-0
  • Hibernians (Malta) 6-0-0
  • Juventus (Italija) 5-0-0
  • Roma (Italija) 5-0-0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida