Obavijesti

Sport

Komentari 45

Tudor hvali rivala: "Superiorni su, igraju svoju ligu 10 godina"

Tudor hvali rivala: "Superiorni su, igraju svoju ligu 10 godina"
1

Uoči reprezentativne stanke Hajduk je bio u boljoj formi od Dinama, deset utakmica u nizu bijeli su bez poraza, premda su većinu susreta igrali u gostima i bez publike

VIDEO

U pauzi se Igoru Tudoru vratilo i nekoliko ozlijeđenih igrača. No unatoč tome, trener Hajduka s puno opreza govori o sutrašnjem derbiju.

- Mi ćemo pokušati nastaviti taj niz, no Dinamo je apsolutni favorit i sve osim njihove pobjede bilo bi iznenađenje. Ljudi moji, pa oni već 10 godina igraju svoju ligu, da ne spominjem sva ta ulaganja, milijune... Sad će im se i Rijeka približiti, a mi imamo svoj put, pa možda i mi jednom budemo uz njihHajduk je veliki klub, ima dugu tradiciju i zato još uvijek pričamo o derbiju kao takvom - rekao je Tudor, koji ne žali previše za zadnjim derbijem, kad je Dinamo prednost Hajduka od 2-0 preokrenuo u svoju pobjedu 2-3. 

- Nogomet ne gledam površno, samo kroz rezultat, nego kroz to kako moja momčad izgleda na terenu. I potpisao bih da cijeli život moje momčadi igraju i izgledaju kao na toj utakmici. Od deset bi ih sedam pobijedili, dvije bi ostale neriješeno, a jednu bi izgubili. I to je bila ta jedna.

Tudor se ne zamara Dinamovom lošom formom i atmosferom, kao ni činjenicom kako još uvijek nije pobijedio Zorana Mamića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Znate li koliko se od 0 do 100 opterećujem time da nisam pobijedio Mamića? Nula! - pojasnio je trener bijelih.

- Uopće ne razmišljam o Mamiću, Mamić i statistika me ne zanimaju. Zanima me samo da odigramo kao u zadnjem derbiju. A je li s druge strane Mamić, Lippi, Ivković, Capello, Mourinho, to me ne zanima. Što se tiče njihove forme, ona je u derbiju manje važna, važnija je motivacija, a ona je u ovakvim utakmicama uvijek velika, iako u 10 zadnjih godina i ne bi trebala biti jer su oni superiorni. No Hajduk je veliko ime i u svaku utakmicu protiv nas oni uđu puno jače nego protiv drugih protivnika.

Hajduk postiže bolje rezultate u gostima nego kod kuće.

- Često se zaboravlja kako mi kući ne igramo od ljeta, od 31. kolovoza i derbija s Dinamom, što je nezapamćeno. Kad se rade analize uspjeha, to se ne spominje, ali to spominjem ja, jer se radi o mojoj koži.

Atmosfera oko derbija je takva da se priča više o svemu ostalom, osim o nogometu.

- Prevelika se pažnja pridaje svemu drugom, tako da ja ne želim pričati o tome, nema potrebe širiti tu temu.

Tudor se nada kako njegova momčad, uz podršku navijača, može napraviti iznenađenje.

- Lijepo je kad imate podršku, pogotovo u ovakvim momentima kad kući igramo bez publike. Uz njihovu pomoć, te s velikom željom, fanatičnom borbenošću i uz malo sreće, možemo napraviti iznenađenje u Maksimiru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener